Installatietechniek Schaap Installatietechniek Schaap
Pelletkachels advies en verkoop Pelletkachels Flevo
Hoogeveen Multi Service Hoogeveen Multi Service
Adm. Financiële Advisering Kafa
Fruit vers aan huis bezorgd Fruithandel Van Beek

Festival Meerpaaldagen introduceert virtual reality experience

Zaterdag 30 april 2016
Festival Meerpaaldagen introduceert virtual reality experience

BIDDINGHUIZEN - Meerpaaldagen is het eerste festival in Nederland dat aankondigt live beelden te gaan streamen in 360 graden. Ze pakt dit jaar extra uit vanwege de 25e editie. Met een virtual reality experience voor de bezoekers. EPS uit Biddinghuizen werkt hieraan mee.

De organisatie, stichting ProDronten, viert zo het jubileum niet alleen met terugblikken, maar ook met een 'future of festival' beleving. Backstage en on stage. Voor, tijdens en na het evenement.

Live 360° beleving
Dankzij nieuwe technieken is het mogelijk 360 graden foto´s en video´s te delen als extra content van het festival. Voor de livestream staat ook een aantal optredens van artiesten in de planning. ´Een bijzondere beleving voor de thuisblijvers´, aldus ProDronten. ´Zij kunnen dan letterlijk rondkijken op het podium.´ Binnenkort wordt bekend gemaakt welke artiesten meewerken.

Make 360° Meerpaaldagen Memories
Bezoekers worden uitgenodigd hun eigen 360 graden content te maken om zelf Meerpaaldagen Memories te delen. Overdag is er een Virtual Reality Experience en een New Technology Playground met workshops, in samenwerking met Lab-4 en EPS.

Jong en oud kan hier de Oculus Rift en HTC Vive uitproberen en er is een DIY hoek met hologrammen oproepen, augmented reality, vib-robotjes maken en 3D printen. Op de 'WizeFloor' zijn interactieve spelletjes.


Inwoners kennis laten maken met Virtual Reality | Onderzoek
Zelf naar een festival gaan is nog steeds het leukst; die extra beleving is een cadeau. ProDronten wil zo inwoners op een laagdrempelige manier kennis te laten maken met VR en techniek en de toepassingen. Uit onderzoek van Telecompaper blijkt dat 30 procent van alle Nederlanders de wens heeft om een keer in de VR wereld te kunnen stappen. Pas acht procent heeft al ervaring hiermee.

Gratis apps en wifi
Voor de diverse activiteiten kunnen bezoekers gratis apps downloaden op hun eigen smartphone. Vooraf thuis of op het festival via de gratis wifi, mogelijk gemaakt door Huijbregts Automatisering, Solcon, DatAction en VWA. De livestream is niet alleen geschikt voor een virtual reality bril, maar ook voor Cardboard, smartphone, tablet of de laptop.

Ondernemerschap
'Dat dit alles mogelijk is op een nog steeds gratis festival onderstreept de ondernemerschap en verbindingskracht in de gemeente Dronten,' aldus Richard Onderberg, voorzitter van ProDronten. Dit evenement is in al die jaren uitgegroeid van een optreden op een boerenwagen naar een groots festival voor alle inwoners.

Redactie BHZNet.nl

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Bedrijven
Sybit Sybit
Voor al uw bedrijfssoftware op maat
Aanloophaven 5
8256 CZ
Biddinghuizen
T 0321-332726
E info@sybit.nl
W http://www.sybit.nl
Sybit
Sybit
Adverteerder in de rubriek Meerpaaldagen
Van Werven infra & recycling
Van Werven infra & recycling
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
twitter facebook rss top