Innovatieve oplossingen voor huis en tuin Terrascompleet.nl
Sybit | Software op Maat Sybit | Software op Maat
Pelletkachels advies en verkoop Pelletkachels Flevo
0321-337030 Klusbedrijf Johan Bramer
Verkeersschool Kooij&Wallet Verkeersschool Kooij & Wallet

Negende AED in Biddinghuizen

Vrijdag 20 mei 2016
Negende AED in Biddinghuizen
Foto: AED Biddinghuizen - met toestemming gebruikt

BIDDINGHUIZEN - Onder toeziend oog van sponsoren van het eerste uur heeft burgemeester de Jonge onlangs de 9de openbare AED in Biddinghuizen geplaatst.

"Biddinghuizen weer, ze doen hier alles samen. Jullie hebben het mooi voor elkaar, maar ik hoop dat ze niet gebruikt hoeven worden." aldus de Jonge.

Hiermee is Biddinghuizen voorzien van openbare AED's die 24 uur en 7 dagen per week indien nodig te gebruiken zijn. De AED's hangen aan gevels van woonhuizen op verschillende locaties in het dorp. Er is regelmatig controle zodat de AED's altijd klaar zijn voor gebruik.

Alle locaties vind u op http://www.aed-biddinghuizen.nl.


De gemeente Dronten is, net als de provincie Flevoland aangesloten bij www.HartslagNu.nl wat betekent dat bij een hart melding via 112 er burgerhulpverleners worden ingeschakeld die via hun mobiele telefoon een sms ontvangen om naar het opgegeven adres te gaan en te gaan reanimeren. Ook krijgt een groep de opdracht om de dichtstbijzijnde AED op te halen en naar het opgegeven adres te gaan. Iedereen die in het bezit is van een geldig reanimatiecertificaat kan zich hiervoor aanmelden.

In 2008 is het project gestart en in 2009 is de Stichting opgericht. Dit om de ANBI status te kunnen verkrijgen zodat giften en donaties voor de schenkers aftrekbaar zijn. Dit zijn voor de stichting de enige bron van inkomsten die nodig is om de AED's te onderhouden en o.a. jaarlijks de batterij te vervangen, electroden aan te schaffen, bij gebruik te vervangen en afhankelijk van inzet de hoofdbatterij.

Ook verzorgt de stichting cursussen en herhalingen om zoveel mogelijk mensen te leren reanimeren.

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek EHBO
Hoogeveen Dak & Zinkwerken
Hoogeveen Dak & Zinkwerken
Adverteerder in de rubriek Stichting AED
Verkeersschool Kooij&Wallet
Verkeersschool Kooij & Wallet
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
twitter facebook rss top