Innovatieve oplossingen voor huis en tuin Terrascompleet.nl
Flevolamb Flevolamb
Tel. 0321-333169 Peter Evers
Hoogeveen Multi Service Hoogeveen Multi Service
Kubbeweg 17 De Kubbe BV - Biddinghuizen

Bewonersavond Oost Flevoland Woondiensten

Vrijdag 27 mei 2016
Bewonersavond Oost Flevoland Woondiensten

BIDDINGHUIZEN - "Wie van u voelt zich oud?", vroeg Tineke Stuifzand gespreksleider van de bewonersavond van Oost Flevoland Woondiensten (OFW) op donderdag 26 mei. "Ik niet hoor, ik voel me nog 18", reageerde een huurder (88). Tijdens deze avond werd huurders vragen en stellingen voorgelegd over ouder worden en wat ouderen nodig hebben.

Daarnaast werden huurders in een interactieve vragenronde geïnformeerd over de jaarresultaten van OFW.

Te zien is dat ouderen niet snel verhuizen naar een seniorenwoning, waarom is dat zo? De meeste aanwezige huurders wonen nog in een eengezinswoning. Sommige 20 of zelfs 40 jaar. "Ik woon in een prettige buurt en mijn woning is helemaal aangepast. Ik wil er graag blijven wonen", aldus een aantal huurders. Uitkomst van de avond was ook dat ouderen zich helemaal niet oud voelen. Vroeger was 60 jaar oud en dat is nu minstens 80 jaar. Mensen willen zelfredzaam blijven. Deze mentaliteit heerst zeker in de polder.

Panelinterview
Tijdens een panelinterview konden huurders vragen stellen. Allerlei vragen kwamen aan bod, zoals: "Hoe kan ik een seniorenwoning krijgen?", "Waar kan ik terecht voor verhoogd toilet? En wat als ik dat niet zelf kan betalen?" In het panel namen plaats: Gerard Corjanus (voorzitter Huurders Belangen Vereniging), Roel Faas (directeur Coloriet), Hessiëlle van Dam (directeur wijkzorg Coloriet?) en Truus Sweringa (directeur bestuurder OFW).

Jaarresultaten
Door middel van een quiz presenteerde manager Wonen Wout Kranen een aantal resultaten uit het jaarverslag 2015 van OFW: Met gemiddeld een 7,8 voor klanttevredenheid scoort OFW hoger dan het landelijk gemiddelde (7,7), ook de bedrijfslasten zijn met € 1.096 per jaar per verhuureenheid lager dan het landelijk gemiddelde (€ 1.330), geen ontruimingen op huurschuld en er zijn 39 woningen verkocht. Een deel van de verkoop gebruikt OFW om schulden af te lossen en het andere deel om te investeren in modernisering. Alle resultaten zijn te vinden in het jaarverslag op www.ofw.nl.


nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Wonen
Gicom Composting Systems
Gicom Composting Systems
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
zoeken
BHZNet.nl weer
  • 11.4 °C
  • 0.8 mm
  • 10.6 °C
Weerstatistieken ->
gerelateerd nieuws
Agenda 3 dagen Meer agenda ->
Snackbar Twins Snackbar Twins Snackbar Twins
Toevoegen
in de bhznet.nl winkel Alle produkten ->
twitter facebook rss top