PolderTEAK PolderTEAK
Hoogeveen Dak & Zinkwerken Hoogeveen Dak & Zinkwerken
Flevolamb Flevolamb
De Kubbe BV - Biddinghuizen De Kubbe BV - Biddinghuizen
Klusbedrijf Johan Bramer Klusbedrijf Johan Bramer

Debuut Alice Naber Lozeman op Olympische Spelen

Maandag 8 augustus 2016

BIDDINGHUIZEN - Eindelijk was het zondag zo ver: het debuut van Alice Naber Lozeman op de Olympische Spelen. Met een grote glimlach reed zij op haar paard Peter Parker haar eerste proef voor het eventingteam in Rio de Janeiro. Ze had 46.20 strafpunten.

Met haar score is Alice Naber Lozeman uit Biddinghuizen als 21ste geëindigd bij de dressuur. Dit is de minst favoriete onderdeel. In het landenklassement staat het eventingteam Nederland elfde. Er komen nog twee proeven.


Uitzendschema Alice Naber Lozeman
Maandag 8 augustus, vanaf 14.55 uur Nederlandse tijd, Cross Country
Dinsdag 9 augustus, vanaf 14.55 uur Nederlandse tijd, Springen

Kinderdroom
De kinderdroom van de amazone is uitgekomen. Na 30 jaar carrière mag ze voor het eerst op het hoogste niveau uitkomen voor Nederland. Volgens de commentator van de NOS 'de bekroning op haar carrière'.


Realistische score
Op de site Ruitersinoranje.nl staat te lezen dat Alice Naber Lozeman gehoopt had op betere punten. 'Maar dit is een hele realistische score.' Haar dressuurproef was solide. 'Peter Parker werd eventjes een beetje druk. Want er hangt een bepaalde atmosfeer in de ring en er is heel veel wind. Maar ik vond dat echt dat hij fijn liep.'

Grote glimlach
Dat de eventingruiter haar paard goed vond lopen, was na haar proef te merken. Met een glimlach en een arm in de lucht juichte ze en bedankte haar paard uitbundig. Op maandag is het tweede onderdeel van de Olympische discipline eventing met de cross country. Volgens Alice Naber Lozeman is de cross conditioneel en technisch zwaar met veel heuvels. Ze start als derde voor Nederland en ze heeft er zin in.

Aanmoedigen
Terwijl zaterdag de mannen van het eventingteam als eerste in actie kwamen, kon Alice samen met haar man Gert Naber het team aanmoedigen. Ook nam ze een kijkje bij het crossparcours. Dit is te volgen op de Facebookpagina van haar Alice Eventing School.

Proef Alice Naber Lozeman
(Facebook Alice Eventing School, zo ook de foto's)
Redactie BHZNet.nl

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Drafsport
Peter Evers
Peter Evers
Adverteerder in de rubriek Olympische Spelen
Pelletkachels Flevo
Pelletkachels Flevo
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
zoeken
BHZNet.nl weer
  • 8.5 °C
  • 1.6 mm
  • 7.4 °C
Weerstatistieken ->
gerelateerd nieuws
Agenda 3 dagen Meer agenda ->
Snackbar Twins Snackbar Twins Snackbar Twins
Toevoegen
in de bhznet.nl winkel Alle produkten ->
twitter facebook rss top