Kapsalon Beautiful Change Kapsalon Beautiful Change
Fruit vers aan huis bezorgd Fruithandel Van Beek
Kubbeweg 17 De Kubbe BV - Biddinghuizen
Sybit | Software op Maat Sybit | Software op Maat
0321-337030 Klusbedrijf Johan Bramer

Bronzen Sikkel voor Nutriflow van Veenhuis Machines BV

Woensdag 7 september 2016
Bronzen Sikkel voor Nutriflow van Veenhuis Machines BV
Foto: AgroTechniek Holland - rechtenvrije foto

BIDDINGHUIZEN - De vakjury heeft unaniem de innovatieprijs Bronzen Sikkel tijdens AgroTechniek Holland toegekend aan Nutriflow van Veenhuis Machines BV.

"Precisiebemesting voor vloeibare organische mest, waarmee mest optimaal wordt benut door de mogelijkheid fosfaat en stikstof tegelijk optimaal toe te dienen, zodat perfecte egale basisbemesting wordt toegediend. Kortom met nog meer precisie mest toedienen, een innovatie die de Bronzen Sikkel 2016 verdient." De innovatieprijs is uitgereikt op de eerste dag van AgroTechniek Holland in Biddinghuizen, het grootste agro-evenement van Nederland. Daar lanceren ruim 250 fabrikanten, importeurs en dealers met ruim 500 merken talrijke innovaties op het gebied van trekkers, machines, apparatuur, melktechniek en stalinrichting. De vakjury bekeek ruim 80 innovatieve inzendingen en beoordeelde in welke mate ze vernieuwend en onderscheidend zijn voor de toekomst van de agrarische sector.

Breed scala primeurs voor akkerbouwers en melkveehouders
De jury kende een tweede prijs toe aan Innovado van Schuitemaker Machines BV, want "deze nieuwe Innovado is een praktijkrijp totaalsysteem dat autonoom van kuil tot voerhek opereert en vernieuwend is qua mengmethode, mengkuip en hogere veiligheid voor mens en dier." De derde prijs was voor Duport BV met de Nutrishot Precisiebemester "voor het nauwkeurig toedienen van meststoffen in open teelten, in de rij direct bij het gewas waarbij middels sensortechnologie de dosis per gewas bepaald kan worden."

De overigen genomineerden waren Agrifac met FastFoldPlus, Bird Control Group met vogelverjaagsysteem Agrilaser Autonomic, Heftruckcentrum Post met het kantelmechanisme Vegniek Vooroverkantelaar, Jules Energy met het Slim online energie platform, Kamps de Wild BV met de Claas Shredlage, Maschinenfabrik Bernard Krone GMBH & Co met de Quick Change, New Holland met de IntelliCruiseTM, Wingsprayer BV met de Verticale Wing en Zuidberg Frontline Systems met de CVT front PTO.Vakjury: "Mooie combinatie van high tec en praktisch toepasbaar"
"De innovaties zijn interessant voor zowel boeren als loonwerkers en een mooie combinatie van high tech en praktisch toepasbaar. Het zijn opvallend veel mooie Nederlandse inzendingen, hetgeen bevestigt dat Nederland een goede positie heeft binnen de mondiale ontwikkelingen van de landbouwmechanisatie", aldus de vakjuryleden Gertjan Zevenbergen (AgriMedia/Landbouwmechanisatie en Veehouderij Techniek), Frits Huiden (Reed Business/TREKKER en Boerderij), Toon van der Stok (CUMELA/Grondig), Hessel Doornbos (Agrio/AgraPower/trekkerweb.nl) en Han Reindsen (LTO/Nieuwe Oogst).

AgroTechniek Holland biedt van 7 t/m 10 september 2016 'alles wat boeren en loonwerkers boeit'. Alle actuele informatie is te vinden op http://www.agrotechniekholland.nl.

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek AgroTechniek Holland
Kapsalon Beautiful Change
Kapsalon Beautiful Change
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
zoeken
BHZNet.nl weer
  • 25.9 °C
  • 2.2 mm
  • 25.4 °C
Weerstatistieken ->
BHZNet Tourmanager 2020
BHZNet Tourmanager 2020 BHZNet Tourmanager
gerelateerd nieuws
Agenda 3 dagen Meer agenda ->
Snackbar Twins Snackbar Twins Snackbar Twins
Toevoegen
in de bhznet.nl winkel Alle produkten ->
twitter facebook rss top