Kapsalon Beautiful Change Kapsalon Beautiful Change
Van Werven infra & recycling Van Werven infra & recycling
Flevolamb Flevolamb
Hoogeveen Dak & Zinkwerken Hoogeveen Dak & Zinkwerken
Hoogeveen Multi Service Hoogeveen Multi Service

Martijn Weijers grootste wielerkenner Biddinghuizen

Maandag 12 september 2016

BIDDINGHUIZEN - Zondag werd in Madrid de laatste etappe verreden in de Vuelta a España, of Ronde van Spanje. BHZNet organiseerde voor inwoners en mensen van buiten Biddinghuizen voor de vierde keer een Vueltamanager, waarin op basis van gescoorde punten bepaald wordt wie over drie weken het spel wint. Martijn Weijers bleek, net als in de Tour de France, het beste team te hebben.

Zowel tijdens de Tourmanager als tijdens de Vueltamanager is het de bedoeling om 18 renners te kiezen, die vervolgens iedere dag punten scoren. Punten worden gehaald in de etappeuitslag, maar ook met de positie in de verschillende truien. Op twee momenten tijdens de ronde kunnen er renners worden gewisseld, zodat je niet direct uitgeschakeld bent als er een renner uitvalt. Het gebeurde nog niet eerder dat iemand beide spellen in één jaar wist te winnen.

Tijdens de Vueltamanager stond Weijers het grootste deel van de tijd bovenaan de Subleague-Biddinghuizen, waarin 37 dorpsgenoten streden om de eer. In etappe 15 tot en met 19 scoorde het team van Marleen Winnubst-Wassens meer punten en passeerde het Weijers op twee punten na opde ranglijst, maar in de laatste dagen werd de achterstand weer vergroot. Uiteindelijk bedroeg het verschil, in de ronde die werd gewonnen door de Colombiaan Nairo Quintana, desondanks maar 16 punten.

Het plan is om in 2017 een spel te organiseren tijdens alledrie de grote rondes. Dat zou betekenen dat ook tijdens de Giro d'Italia een voorspelling gedaan kan worden. Weijers kan dan voor de triple gaan.

De volledige ranglijst is te bekijken via http://www.vueltamanager.com. De Biddinghuizer ranglijst is te bekijken via deze rechtstreekse link. De namen van deelnemers zijn alleen zichtbaar voor wie ingelogd is.

Redactie BHZNet.nl


nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Vueltamanager
Tel. 0321-333169
Peter Evers
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
zoeken
BHZNet.nl weer
  • -1.8 °C
  • 0.0 mm
  • 6.6 °C
Weerstatistieken ->
gerelateerd nieuws
Kerstbomen te koop Kerstbomen te koop Kerstbomen te koop
Agenda 3 dagen Meer agenda ->
Snackbar Twins Snackbar Twins Snackbar Twins
Toevoegen
in de bhznet.nl winkel Alle produkten ->
twitter facebook rss top