Van Werven infra & recycling Van Werven infra & recycling
Gicom Composting Systems Gicom Composting Systems
Kapsalon Beautiful Change Kapsalon Beautiful Change
Bouwbedrijf HEDI Bouwbedrijf HEDI
Pelletkachels advies en verkoop Pelletkachels Flevo

Therapiecentrum De Roode Draak Mollii Expert Center

Vrijdag 23 september 2016
Therapiecentrum De Roode Draak Mollii Expert Center
Foto: De Roode Draak - met toestemming gebruikt

BIDDINGHUIZEN - Sinds de oprichting van het Therapiecentrum De Roode Draak, zijn eigenaren Cindy van het Ende en Inge van Straten voortdurend op zoek naar de allernieuwste methodes en apparatuur om kinderen en jongeren met (traumatisch) hersenletsel te kunnen helpen. Als enige zijn zij nu het Mollii Expert Center in Nederland voor het Zweedse bedrijf Inerventions die de Mollii Suit heeft ontwikkeld.

De Mollii Suit helpt verschillende vormen van spierverkortingen te verminderen

Inerventions ontwierp de Mollii Suit, een pak met daarin 58 elektroden die door middel van zwakke stroom, een basisspanning vrijgeven in de spieren. De antagonist van de spastische spier wordt met stroom gestimuleerd. Als de biceps bijvoorbeeld spastisch is, wordt de triceps met stroom gestimuleerd. Doordat de spier ontspant wordt actieve beweging mogelijk, met verbeterd functioneren als gevolg. Dit fysiologische mechanisme wordt reciproke inhibitie genoemd.
De Mollii Suit kan hierdoor verschillende vormen van spierverkortingen helpen verminderen en voorkomen en helpt de gebruiker weer controle over de spierspanning te krijgen.

Gratis testsessies in Biddinghuizen en Rijssen
Onder de indruk van de resultaten, zeker in combinatie met therapie van de Roode Draak, besloten Van het Ende en Van Straten in 2014 om Inerventions naar Nederland te halen. Nu is ZBTC De Roode Draak het eerste en enige officiële Mollii Expert Center in Nederland.

Tijdens de Supportbeurs in mei was er veel belangstelling voor de Mollii Suit.
Op 26 en 27 september zijn er gratis testdagen in de vestiging in Biddinghuizen. Aanmelden kan via: info@deroodedraak.com


Van Cerebrale Parese tot traumatisch hersenletsel of een dwarslaesie
Van Cerebrale Parese tot traumatisch hersenletsel of een dwarslaesie, bij 99% van de deelnemers merken we gedurende de testsessies al effect. De Mollii Suit is er voor kinderen en volwassenen, vanaf maat 104 tot en met XXXL, en bestaat uit een broek, een jasje en een afneembare bedieningseenheid.

Mollii mag niet gebruikt worden met actieve implantaten of medische hulpmiddelen die beïnvloed worden door magneten, zoals bijvoorbeeld shunts of een Baclofen pomp.

Team van 9 gespecialiseerde Neuro-ontwikkelingstherapeuten en begeleiders
De Roode Draak biedt verzorging, begeleiding en intensieve therapie aan kinderen en jongeren met hersenletsel en werkt als enige in Nederland met innovatieve methodes als TheraSuit Method en Medek. Een team van 9 gespecialiseerde Neuro-ontwikkelingstherapeuten en begeleiders helpen wekelijks meer dan 20 kinderen bij hun herstel van hersenletsel waarbij geweldige resultaten worden bereikt. Meer informatie over het centrum of een testsessie aanvragen: http://www.deroodedraak.com

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Gezondheidszorg
Pelletkachels advies en verkoop
Pelletkachels Flevo
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
zoeken
BHZNet.nl weer
  • 11.2 °C
  • 0.0 mm
  • 13.8 °C
Weerstatistieken ->
gerelateerd nieuws
Agenda 3 dagen Meer agenda ->
Snackbar Twins Snackbar Twins Snackbar Twins
Toevoegen
in de bhznet.nl winkel Alle produkten ->
twitter facebook rss top