Tel. 0321-333169 Peter Evers
Innovatieve oplossingen voor huis en tuin Terrascompleet.nl
0321-337030 Klusbedrijf Johan Bramer
Hoogeveen Multi Service Hoogeveen Multi Service
Installatietechniek Schaap Installatietechniek Schaap

Feestelijke 100e marathon Cees Bouma

Zondag 16 oktober 2016
Feestelijke 100e marathon Cees Bouma
Foto: Loopgroep Biddinghuizen - met toestemming gebruikt

BIDDINGHUIZEN - Glunderend kwam Cees Bouma uit Biddinghuizen zaterdagmiddag over de finish na zijn honderdste marathon bij de Landgoed Twente Marathon (LTM). In het bijzijn van zijn hardloopvrienden van Loopgroep Biddinghuizen en familie. Een feestelijke editie, die toch emotioneler was dan van tevoren gedacht.

'Vooraf was ik helemaal niet zenuwachtig. Maar tijdens de loop merkte ik dat het mij meer deed dan gedacht', aldus Cees Bouma. Hij genoot met volle teugen van alle aandacht. 'Ik vond het heel bijzonder dat bijna de hele loopgroep en familieleden met mij meeliepen.' Ook stonden supporters en familie langs de route.


Startnummer 100
Met de organisatie was geregeld dat alle lopers uit Biddinghuizen het startnummer 100 hadden, en de jubilaris kreeg een speciale opgespeld. Zo waren zij onderweg voor alle lopers en vrijwilligers herkenbaar. Wat mooie reacties, applaus en felicitaties opleverde, want lopers weten dat het niet niks is om een marathon te lopen. Daar kwam Cees Bouma deze dag ook achter.


Samen lopen
Het was niet de makkelijkste marathon voor de hardloper uit Biddinghuizen. 'Vooral vanaf 35 kilometer was het zwaar. Maar dat weet je eigenlijk ook wel. Vanaf dan is het de laatste zeven kilometer zien te halen op je reserves en karakter.' Hij heeft het zeer gewaardeerd dat drie lopers van de loopgroep niet alleen de start en finish meeliepen, maar de hele marathon bij hem bleven als supporters.

Genieten
Cees Bouma geniet altijd van de LTM. Het was de negende editie en hij heeft ze allemaal gelopen. Vanwege het mooie landschap, de sfeer en onderweg proeven van de streekproducten. Op alle stoppunten werd door de vrijwilligers en muzikanten uitgekeken naar de komst van de jubilaris. Hij werd niet alleen getrakteerd, maar ook toegejuicht en gezongen. Ondanks de vermoeide benen, waagde Cees Bouma ook een dansje.


Om nooit te vergeten
Een marathon om nooit meer te vergeten. Helemaal toen Cees Bouma samen met alle lopers uit zijn dorp, en naast hem zijn kinderen, de laatste meters maakte en de finish bereikte. Omroep Flevoland was ook aanwezig om een verslag te maken van de honderdste marathon van Cees Bouma.

Binnenkort staan de foto's en een filmimpressie op www.loopgroepbiddinghuizen.nl en op BHZNet.

Foto's: Rita Jochemsen

Bron: Loopgroep Biddinghuizen
Fotoboeken:


nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Loopgroep
Gicom Composting Systems
Gicom Composting Systems
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
twitter facebook rss top