Van Werven infra & recycling Van Werven infra & recycling
Installatietechniek Schaap Installatietechniek Schaap
Flevolamb Flevolamb
AH Jan Schuurhuis AH Jan Schuurhuis
Tel. 0321-333169 Peter Evers

100 eengezinswoningen gaan in de verkoop

Donderdag 20 oktober 2016

BIDDINGHUIZEN - Oost Flevoland Woondiensten (OFW) gaat de komende jaren 100 eengezinswoningen in Dronten, Biddinghuizen en Swifterbant verkopen. Dat blijkt uit de zogenoemde wensportefeuille die de wooncorporatie heeft opgesteld.

OFW doet de woningen van de hand, omdat het aantal gezinnen dat een huis wil huren terugloopt. Tegelijkertijd gaat de wooncorporatie vanaf 2018 nieuw bouwen voor jongeren en senioren. Volgens OFW blijken de meeste huurders tot die twee categorieën te behoren en zijn er op dit moment voor ouderen en jongeren in Dronten nog te weinig huizen beschikbaar.

In totaal heeft OFW 640 huizen die in aanmerking komen voor verkoop. Deze mogen eventueel door de huidige huurders worden overgenomen. Anders gaan ze mogelijk in de verkoop wanneer de huidige huurder vertrekt.

Uit een woningmarktonderzoek kwam eerder dit jaar dat in Dronten een lichte bevolkingsgroei wordt verwacht. Daarnaast groeit het aantal huishoudens. OFW denkt dat er in 2025 in de gemeente zo'n 4.250 sociale huurwoningen nodig zullen zijn.

Bron: Omroep Flevoland

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Wonen
Adm. Financiële Advisering
Kafa
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
twitter facebook rss top