Pelletkachels advies en verkoop Pelletkachels Flevo
Verkeersschool Kooij&Wallet Verkeersschool Kooij & Wallet
Sybit | Software op Maat Sybit | Software op Maat
Tel. 0321-333169 Peter Evers
Bouwbedrijf HEDI Bouwbedrijf HEDI

Duitse neuro-orthopeed geeft consulten in Biddinghuizen

Donderdag 27 oktober 2016

BIDDINGHUIZEN - Op donderdag 3 en vrijdag 4 november is dr. Nadine Herzig van de Schön Klinik in München bij ZBTC De Roode Draak in Biddinghuizen voor het geven van consulten aan kinderen en jongeren met spierverkortingen en/of spasticiteit bij neurologisch letsel. Zij kunnen hierdoor relatief dicht bij huis ontdekken of een niet-invasieve manier van opereren voor hen geschikt is.

De Schön Klinik in München is het enige ziekenhuis in Europa dat de Ulzibat-methode aanbiedt. Dit is een innovatieve methode om operatief spierverlenging te realiseren, op een minder invasieve manier dan in Nederland gebruikelijk is. Ook geeft de Ulzibat-methode beter en duurzamer resultaat dan het gebruik van Botox. De methode is ontworpen door een Russische arts en wordt momenteel alleen in de Verenigde Staten en in Duitsland toegepast, met zeer goede resultaten bij onder meer scoliosis, spitsvoeten, heupproblematiek en andere spierverkortingen.

Sneller herstel
De Ulzibat methode wordt ook wel Percutane Myofasciotomie, SPML of SLOB genoemd. Met deze subtiele techniek gaat het herstel veel sneller en kan een lange revalidatieperiode worden vermeden. Bij de reguliere technieken die in Nederland bij deze doelgroepen worden toegepast wordt er veel meer schade aangebracht aan de spier en de spier/peesschede.

Dr. Nadine Herzig
Dr. Nadine Herzig is het hoofd van de afdeling kinder- en neuro-orthopedie van de Schön Klinik. Bij ZBTC De Roode Draak doet zij een eerste consult bij kinderen en jongeren die mogelijk in aanmerking komen voor behandeling in de Schön Klinik. Ook is het mogelijk een second opinion van haar te krijgen. Voor de daadwerkelijke behandeling, zullen de kinderen wel naar de Schön Klinik in München moeten.

Aanmelden voor consult
De eigen bijdrage voor een consult of second opinion op 3 of 4 november bij De Roode Draak is 350 euro. Aanmelden kan door een e-mail te sturen naar info@deroodedraak.com.

ZBTC De Roode Draak

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek ZBTC De Roode Draak
Installatietechniek Schaap
Installatietechniek Schaap
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
zoeken
BHZNet.nl weer
  • 7.1 °C
  • 1.8 mm
  • 8.1 °C
Weerstatistieken ->
gerelateerd nieuws
Agenda 3 dagen Meer agenda ->
Snackbar Twins Snackbar Twins Snackbar Twins
Toevoegen
in de bhznet.nl winkel Alle produkten ->
twitter facebook rss top