Kapsalon Beautiful Change Kapsalon Beautiful Change
Terrascompleet.nl Terrascompleet.nl
Klusbedrijf Johan Bramer Klusbedrijf Johan Bramer
De Kubbe BV - Biddinghuizen De Kubbe BV - Biddinghuizen
Fruithandel Van Beek Fruithandel Van Beek

Dronten: Agrosector gaat over alle landbouw

Dinsdag 15 november 2016

BIDDINGHUIZEN - Afgelopen maandag was een delegatie van BoerBewust op bezoek bij economie-wethouder Dirk Minne Vis. Resultaat van dit gesprek is dat de gemeente nogmaals heeft bevestigd dat zij voor alle facetten van de agro-sector gaat.

Aanleiding voor het gesprek is de verschillende borden die de afgelopen maanden in het Dronter landschap opdoken met boodschappen van Bio- en Bewuste boeren. Van BoerBewust waren Johan Leenders (Swifterbant), Peter van Damme (Biddinghuizen) en Maarten Burgmans (Dronten) aanwezig bij het gesprek met de wethouder. Daarnaast was Biddinghuizer Henk Noome van de werkgroep Dynamiek in de landbouw bij het gesprek aanwezig.

Bundeling van krachten
Wethouder Dirk Minne Vis & BoerBewust zijn van mening dat de krachten juist gebundeld moeten worden. Bundeling van krachten in Agro-Food sector Dronten betekent dat de partijen betrokkenheid moeten voelen én willen tonen, maar ook hun eigen specifieke identiteit kunnen behouden. "Kortom, er is oog voor alle facetten van de landbouw en daar gaan we als Dronten samen aan werken", schrijft de gemeente Dronten in een persbericht.

"Bij de Dronter agrarische sector springt een belangrijk onderscheidend punt eruit, namelijk kennis en innovatie door de grote diversiteit aan onderwijsinstellingen, Aeres Hogeschool Dronten en Warmonderhof. Tel daarbij op een vooruitstrevend agrarisch achterland met hoog opgeleide en gedreven agrarische ondernemers die actief en bewust werken aan een duurzame en/of biologische voedselproductie. Dat versterkt de economische positie van de sector Agro-Food en is goed voor de werkgelegenheid".

Voor de korte termijn staat het resultaat van het gesprek gepland voor 28 november in de werkgroep Dynamiek in de landbouw. Doel is om verder met elkaar door te spreken waar samengewerkt kan worden in bijvoorbeeld lesprogramma's voor scholen, maar ook bij beursbezoeken en promotie.

Redactie BHZNet.nl / Gemeente Dronten

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Gemeenteberichten
Pelletkachels Flevo Pelletkachels Flevo
Pelletkachels advies en verkoop
Parksingel 23
8256 GE
Biddinghuizen
T 0321-333802
F 0321-331014
E info@pelletkachels-flevo.nl
W http://www.pelletkachels-flevo.nl
Pelletkachels Flevo
Pelletkachels Flevo
Adverteerder in de rubriek Landbouwberichten
Terrascompleet.nl
Terrascompleet.nl
Adverteerder in de rubriek Sociaal Economische Agenda (SEA)
Fruithandel Van Beek
Fruithandel Van Beek
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
twitter facebook rss top