Hoogeveen Dak & Zinkwerken Hoogeveen Dak & Zinkwerken
Bouwbedrijf HEDI Bouwbedrijf HEDI
AH Jan Schuurhuis AH Jan Schuurhuis
Fruit vers aan huis bezorgd Fruithandel Van Beek
Van Werven infra & recycling Van Werven infra & recycling

Scharrelberg neemt maatregelen vogelgriep

Woensdag 16 november 2016
Scharrelberg neemt maatregelen vogelgriep
Foto: Dorpsbelangen Biddinghuizen

BIDDINGHUIZEN - In verband met de aanvullende maatregelen rond de vogelgriep heeft een aantal beheerders van kinderboerderijen in Flevoland de deuren gesloten voor bezoekers.

Omroep Flevoland meldt dat naast Kinderboerderij Emmelerbos in Emmeloord en De Bambihof in Swifterbant ook de Scharrelberg in Biddinghuizen niet meer toegankelijk voor bezoekers is.

Voor de Scharrelberg klopt dat in ieder geval niet helemaal. Bezoekers zijn nog gewoon welkom, zo leert navraag bij Dorpsbelangen. Wel lopen kippen, kalkoenen, pauwen en ganzen niet meer los rond en mogen alleen de verzorgers in de hokken. Bezoekers mogen bij de Scharrelberg gewoonlijk al niet tussen de dieren lopen (behalve tijdens open dagen). Zolang de maatregelen gelden, zal dat in ieder geval zo blijven. Wel kunnen bezoekers natuurlijk om het park heenlopen.

Gedeeltelijk open
De meeste kinderboerderijen zijn nog gedeeltelijk toegankelijk, zoals de MMM-boerderij in Zeewolde en Dierenpark Dronten. Het pluimvee zit daar in hokken waar bezoekers niet bij mogen komen. Dat geldt ook voor de Dorpsboerderij Dronten en de Beestenbende in Almere.

Redactie BHZNet.nl / Bron: Omroep Flevoland

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Scharrelberg
Tel. 0321-333169
Peter Evers
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
twitter facebook rss top