Adm. Financiële Advisering Kafa
Installatietechniek Schaap Installatietechniek Schaap
AH Jan Schuurhuis AH Jan Schuurhuis
Pelletkachels advies en verkoop Pelletkachels Flevo
Van Werven infra & recycling Van Werven infra & recycling

Burgemeester bezoekt getroffen pluimveeboeren

Vrijdag 2 december 2016

BIDDINGHUIZEN - Burgemeester Aat de Jonge van Dronten heeft vrijdagochtend de pluimveehouders uit Biddinghuizen bezocht die getroffen zijn door de vogelgriep. Bij drie eendenbedrijven aan de Alikruikweg is de dodelijke variant van de vogelgriep gevonden. In totaal zijn ruim 30.000 eenden geruimd om verdere verspreiding van het virus te voorkomen.

Bezoek
De Jonge ging als eerste langs bij de boer waar donderdagavond de eenden zijn vergast. Hij sprak daar, samen met de boer, met de taxateur die de waarde van de 16.000 gedode eenden kwam inschatten. De eenden liggen nu dood in de schuur en worden later op de dag geruimd. Later bezoekt De Jonge ook de andere getroffen bedrijven.

Ramptoerisme
Op de ruimingen van de bedrijven komen veel nieuwsgierige mensen af. De Alikruikweg, waaraan de drie getroffen bedrijven zitten, werd donderdag door de burgemeester afgesloten voor doorgaand verkeer om ramptoerisme tegen te gaan. Omdat de geplaatste borden niet werken komen er verkeersregelaars aan het begin en aan het einde van de weg. Alleen bewoners en leveranciers worden nog doorgelaten.

Bron: Omroep Flevoland

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Vogelgriep
Fruit vers aan huis bezorgd
Fruithandel Van Beek
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
twitter facebook rss top