Pelletkachels advies en verkoop Pelletkachels Flevo
Gicom Composting Systems Gicom Composting Systems
Bouwbedrijf HEDI Bouwbedrijf HEDI
0321-337030 Klusbedrijf Johan Bramer
Flevolamb Flevolamb

BAS Voetbal zet kunstgrasplannen voorlopig in ijskast

Maandag 5 december 2016
BAS Voetbal zet kunstgrasplannen voorlopig in ijskast

BIDDINGHUIZEN - Het bestuur van BAS Voetbal heeft in overleg met haar adviseurs besloten de plannen voor de aanleg van een kunstgrasveld voorlopig in de ijskast te zetten. BAS wacht eerst de uitkomsten van de landelijke discussie over kunstgras en de gezondheidsrisico's af.

BAS klaagt al geruime tijd over een tekort aan met name trainingsvelden. Dit voorjaar voerde de club actie bij de gemeenteraad om het onderwerp op de agenda te krijgen.

Budgetneutraal
In juni besloot de gemeenteraad dat de gemeente en BAS Voetbal rond de tafel moesten gaan zitten om te kijken naar de mogelijkheden. Voorwaarde was wel dat het de gemeente geen geld mag kosten.

Recentelijk is het kunstgras in een ander daglicht komen te staan, nu is gebleken dat het rubbergranulaat mogelijk kankerverwekkend is. Het bestuur van BAS volgt die discussie uiteraard en weet dat een andere opvulsel voor een kunstgrasveld vele duizenden euro's duurder is. Dat maakt het voor BAS een stuk moeilijker om het veld te realiseren.

Pas op de plaats
"In afwachtingen van de landelijke onderzoeken en de discussie over kunstgras hebben we recentelijk besloten pas op de plaats te maken", aldus voorzitter Huib van Os.

Bron: Omroep Flevoland

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Basvoetbal
Tel. 0321-333169
Peter Evers
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
zoeken
BHZNet.nl weer
  • 15.8 °C
  • 0.2 mm
  • 19.2 °C
Weerstatistieken ->
gerelateerd nieuws
Agenda 3 dagen Meer agenda ->
Snackbar Twins Snackbar Twins Snackbar Twins
Toevoegen
in de bhznet.nl winkel Alle produkten ->
twitter facebook rss top