Teakhouten meubelen PolderTEAK
Sybit | Software op Maat Sybit | Software op Maat
Fruit vers aan huis bezorgd Fruithandel Van Beek
Gicom Composting Systems Gicom Composting Systems
Innovatieve oplossingen voor huis en tuin Terrascompleet.nl

Live radio en Soos Neptunus bij Serious Dorpsfestival

Maandag 12 december 2016
Live radio en Soos Neptunus bij Serious Dorpsfestival
Foto: Serious Dorpsfestival

BIDDINGHUIZEN - Het Glazen Huis in Breda of Het Koetshuis in Biddinghuizen. Op beide plekken zetten ze zich in voor 3FM Serious Request. De dj's Ane Sybesma en Wilco den Teuling maken ook live radio tijdens de dorpsactie Serious Dorpsfestival.

Op vrijdag 16 en zaterdag 17 december verrijst een radioruimte in dorpshuis Het Koetshuis waar de beide Biddinghuizenaren samen radio gaan maken. Bij de bar, in het hart van het dorpshuis. Vorig jaar vormden zij met hun muziek ook al de rode draad bij de eerste editie van het festival. Ane Sybesma: ´Het was een bijzondere ervaring. Saamhorigheid gecombineerd met gezelligheid. Een mooie manier om onze passie in te zetten voor een goed doel.´
 
Plaatjes aanvragen
Bezoekers en luisteraars kunnen afwisselende muziek en gekkigheid van de dj´s verwachten en ter plekke tegen geld een plaatje aanvragen. Speciaal voor deze gelegenheid is er een brievenbus, bekend van het Glazen Huis. Ane en Wilco wonen praktisch hun hele leven in Biddinghuizen. En inwoners kennen hen als de ´plaatjes draaiers´. 

Soos Neptunus
De dj´s starten op vrijdagavond om 20.00 uur en gaan door tot in de laatste uurtjes. Vanaf 22.00 uur wordt de bar omgedoopt tot Soos Neptunus. Een begrip van vroeger. Al weer meer dan vijfentwintig jaar geleden begon Ane bij Soos Neptunus als dj en haalde binnen een half jaar Wilco erbij. Jaren achtereen verzorgden zij ook de muziek op het Oud & Nieuw-feest in het dorp.

Soos Neptunus werd in 1970 opgericht en startte in kerkcentrum de Voorhof. Van december 1971 tot en met 1978 was de soos gevestigd in het barakkenkamp. In 1978 verhuisde de soos naar Het Koetshuis, om daar vervolgens 25 jaar onderdak te vinden. In eerste instantie werd gedraaid in de voorste ruimte, in de jaren '90 verkaste men naar een ruimte achterin het gebouw. De voorste ruimte zal ook nu het decor zijn van Soos Neptunus.

Meer oud leden welkom
Oud bestuursleden die niet benaderd zijn maar wel de handen uit de mouwen willen steken, zijn vrijdagavond van harte welkom. Opgeven is niet nodig. De werkzaamheden zullen net als vroeger bestaan uit glazen halen, bar werkzaamheden en muntenverkoop.

Op zaterdag 17 december pakken de dj's het live radio maken weer op, hoewel ´s nachts non-stop muziek te horen zal zijn via de livestream op de actiesite http://www.bhzsr.nl.

Uitzending gemist
De uitzendingen van vorig jaar zijn allemaal terug te luisteren op de actiesite onder Uitzending Gemist. De radio-uitzending vanaf Serious Dorpsfestival is dit jaar ook thuis te volgen via deze livestream. Overigens wordt dit jaar niet alleen geld opgehaald voor 3FM Serious Request, de helft van de opbrengst is voor stille armoe en nood in eigen dorp, via werkgroep diaconie van de protestantse gemeente Biddinghuizen. Zij helpen waar geen helpers zijn, binnen en buiten de kerk.

Serious Dorpsfestival
De week voor kerst is het actieweek voor 3FM Serious Request. Ook in Biddinghuizen komen inwoners met elkaar in actie. Speciaal voor het goede doel organiseren zij samen de tweede editie van het Serious Dorpsfestival. In dorpshuis Het Koetshuis, boordevol activiteiten voor jong en oud. Aansluitend op de kerstmarkt. Meer informatie en hoe mee te doen staat op http://www.bhzsr.nl.

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Serious Dorpsfestival
Hoogeveen Dak & Zinkwerken
Hoogeveen Dak & Zinkwerken
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
zoeken
BHZNet.nl weer
  • 21.1 °C
  • 0.0 mm
  • 15.7 °C
Weerstatistieken ->
BHZNet Tourmanager 2020
BHZNet Tourmanager 2020 BHZNet Tourmanager
gerelateerd nieuws
Agenda 3 dagen Meer agenda ->
Snackbar Twins Snackbar Twins Snackbar Twins
Toevoegen
in de bhznet.nl winkel Alle produkten ->
twitter facebook rss top