Kapsalon Beautiful Change Kapsalon Beautiful Change
Teakhouten meubelen PolderTEAK
Hoogeveen Dak & Zinkwerken Hoogeveen Dak & Zinkwerken
Hoogeveen Multi Service Hoogeveen Multi Service
Gicom Composting Systems Gicom Composting Systems

Loopgroep trapt dorpsactie af

Zondag 11 december 2016
Loopgroep trapt dorpsactie af
Foto: Serious Dorpsfestival

BIDDINGHUIZEN - Diverse lopers trapten zaterdagmiddag de dorpsactie Serious Dorpsfestival alvast af. Onder wie Joke Harms (Het Koetshuis) en dominee Margriet van de Bunt. De trainers van Loopgroep Biddinghuizen hadden hiervoor een spelcircuit uitgezet. Zo is de eerste bijna € 150,- opgehaald.

Om warm te worden gingen de lopers meteen van start. Het hele Plein werd in gebruik genomen voor afwisselende oefeningen. Ook uit het publiek deed een aantal mee met springtouwen en elkaar uitdagen met het elastiek. Een van de belangstellenden: ´Het is dat ik er niet op gekleed ben, maar wat is dit leuk. Dit zou vaker moeten gebeuren.´
 
Ultieme uitdaging
Toen de spieren genoeg warm waren, was daar de ultieme uitdaging: de shuttlerun. Een afstand van twintig meter heen en weer lopen op pieptonen die steeds sneller afgaan. Wie haalt de meeste meters? Dat waren Margriet van de Bunt en Evelien Kern. Ook ultraloopster Ria Buiten kwam even kijken naar de verrichtingen van haar dorpsgenoten. Loopgroep Biddinghuizen organiseerde deze activiteit een week eerder, omdat zij tijdens het festival meedoet aan de kerstloop in Dronten.    


Estafette en ontmoeting
Aan het einde van de speelse training deed iedereen mee aan de estafette. Hierbij werd fanatiek gelopen. Trainer Eddy Claus wilde vooraf dat belangstellenden ervaren hoeveel lol je kunt beleven met dit soort hardlooptrainingen met elkaar. Dat is gelukt. Daarnaast is een mooi bedrag opgehaald waarmee het lied ´Pappie loop toch niet zo snel´ wordt aangevraagd bij de dj´s. Vrijdag 16 en zaterdag 17 december vindt Serious Dorpsfestival plaats in Het Koetshuis.  

Meer informatie over Loopgroep Biddinghuizen staat op http://www.loopgroepbiddinghuizen.nl. Iedere dinsdag vindt de training plaats.

(Beelden: Wim Kapteijn)

Organisatie Serious Dorpsfestival

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Loopgroep
Adm. Financiële Advisering
Kafa
Adverteerder in de rubriek Serious Dorpsfestival
Bouwbedrijf HEDI
Bouwbedrijf HEDI
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
twitter facebook rss top