Installatietechniek Schaap Installatietechniek Schaap
Hoogeveen Dak & Zinkwerken Hoogeveen Dak & Zinkwerken
Fruit vers aan huis bezorgd Fruithandel Van Beek
Bouwbedrijf HEDI Bouwbedrijf HEDI
Tel. 0321-333169 Peter Evers

64 meningen over groenonderhoud Biddingringweg

Maandag 12 december 2016
64 meningen over groenonderhoud Biddingringweg
Foto: Redactie BHZNet.nl

BIDDINGHUIZEN - Dorpsbelangen Biddinghuizen en de provincie Flevoland hebben 64 reacties binnengekregen over het groenonderhoud aan de Biddingringweg. Beide partijen zijn daar blij mee. Het gaat om het groenonderhoud van de bomensingel tussen de Hoge Vaart en de Biddingringweg.

De vraag was of de bewoners van Biddinghuizen doorkijkgaten naar het polderlandschap wilden, of dat ze van mening waren dat de bomen beter kunnen blijven staan.

De uitslag is als volgt:
5 personen stemden neutraal
18 personen stemden voor
41 personen stemden tegen

Wat gaat er gebeuren
De provincie heeft in samenspraak met Dorpsbelangen afgesproken dat er één doorkijk komt in plaats van drie. 60% stemt tegen, dus 60% van de doorkijkgaten vervallen. Het besluit om één doorkijk te maken is mede gebaseerd op het verzoek van de bewoners van het appartementencomplex aan de Waterkant om het polderlandschap in te kunnen kijken. Dit verzoek deden de bewoners met de bouw van het complex. "Enkelen van hen hebben ons daar nog eens aan herinnerd de afgelopen week", vertelt een woordvoerder van Dorpsbelangen.

Afgesproken is dat zieke bomen moeten worden weggehaald en er ook een lange rij bomen aan de kant van de weg vanaf De Kubbetocht tot Biddinghuizen (De Bult) moet worden gekapt uit oogpunt van verkeersveiligheid. Deze rij bomen staat te dicht op de weg. Omdat de strook bomen langs de weg uit drie lagen bestaat, heeft de verwijdering van een rij nauwelijks effect op het zicht.

Het plan is om de kapwerkzaamheden vóór de feestdagen af te ronden zodat er in het voorjaar weer nieuwe aanplant kan worden uitgevoerd.

Provincie Flevoland en Dorpsbelangen Biddinghuizen wil iedereen bedanken die de moeite heeft genomen om zijn of haar stem uit te brengen.

Dorpsbelangen Biddinghuizen

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Wegwerkzaamheden
Innovatieve oplossingen voor huis en tuin
Terrascompleet.nl
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
twitter facebook rss top