Flevolamb Flevolamb
Tel. 0321-333169 Peter Evers
Adm. Financiële Advisering Kafa
Kubbeweg 17 De Kubbe BV - Biddinghuizen
Pelletkachels advies en verkoop Pelletkachels Flevo

Leader-subsidie voor plattelandsontwikkeling

Donderdag 15 december 2016

BIDDINGHUIZEN - Heeft u een idee om mensen uit de stad het buitengebied van Flevoland te laten ervaren? Wilt u inwoners uit uw omgeving op een vernieuwende manier bij elkaar brengen? Of heeft u een plan gericht op plattelandsrecreatie? Als uw plan voldoet aan de criteria, is er vanuit Leader Flevoland geld beschikbaar om uw plan te ondersteunen.

Leader Flevoland is niet nieuw, in het verleden zijn al vele initiatieven mede door een bijdrage vanuit Leader van de grond gekomen. Enkele bekende voorbeelden daarvan zijn het Blote Voeten Zeebodempad in Kraggenburg en het Belevenissenbos in Lelystad. Ook het Wandelpad in Biddinghuizen is ondersteund door Leader.

In totaal is er ruim 6 miljoen euro beschikbaar om initiatieven in Flevoland te ondersteunen. Per project is dat maximaal 200.000 euro. Voor 50% is dit bedrag afkomstig vanuit de EU. De andere 50% wordt bijgedragen door een lokale overheid zoals uw gemeente, waterschap of provincie. Als initiatiefnemer dient u minstens 40% van de projectkosten voor uw rekening te nemen. Deze eigen bijdrage mag deels in uren worden verstrekt. Het huidige Leader programma loopt van 2015 tot en met 2020.

Meer voorbeeldprojecten en hoe het traject van idee naar project er precies uit ziet, leest u op de website http://www.leaderflevoland.nl. U kunt daar ook vinden aan welke criteria een project moet voldoen. Als u denkt dat uw idee voor een Leader bijdrage in aanmerking komt , is de eerste stap contact opnemen met de Leader contactpersoon van uw gemeente. U vindt de contactgegevens op de website.

Bron: Gemeente Dronten

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek LEADER
Innovatieve oplossingen voor huis en tuin
Terrascompleet.nl
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
twitter facebook rss top