Verkeersschool Kooij&Wallet Verkeersschool Kooij & Wallet
Innovatieve oplossingen voor huis en tuin Terrascompleet.nl
Fruit vers aan huis bezorgd Fruithandel Van Beek
Kubbeweg 17 De Kubbe BV - Biddinghuizen
Bouwbedrijf HEDI Bouwbedrijf HEDI

Hulp nodig voor een mooie traditie

Vrijdag 16 december 2016
Hulp nodig voor een mooie traditie
Foto: Dorpsbelangen Biddinghuizen - met toestemming gebruikt

BIDDINGHUIZEN - U heeft ze vast wel weer zien hangen, de lampjes aan de toren op het kerkplein in Biddinghuizen. Een onofficiële start van de feestdagen voor veel inwoners van het dorp.

Na Sinterklaas en voor de Kerstdagen worden deze lampjes door een groep vrijwilligers, de torenverlichtingclub, in de kerktoren gehangen nadat ze eerst allemaal zijn gecontroleerd en ingedraaid zijn in de fittingen.

Zoals al eerder gemeld dit jaar heeft de torenverlichtingclub nog redelijk wat lampjes op voorraad, maar dat deze (bijna) niet meer te verkrijgen zijn. De torenverlichtingclub wil graag overgaan op LED-lampjes die in de bestaande fittingen/kabels passen. Henk Potieter, names de torenverlichtinglub: "Twee verschillende soorten licht aan de toren is geen gezicht, dus deze operatie moet in één keer gebeuren".

De torenverlichting levert, behalve een sfeervol en fijn aanzicht in het dorp, geen geld op. Om de lampjes te vervangen is dus financiële hulp nodig. Er is nog wel voorraad, dankzij de mooie gift van Christelijke Vrouwenbond Passage eerder dit jaar. Toch moeten er weer nieuwe lampjes worden ingekocht.

Donaties
De komende jaren wil de torenverlichtingclub geld inzamelen door middel van het vragen van donaties aan het bedrijfsleven, middenstand en de dorpsinwoners. Potgieter: "Alleen op deze manier kan deze mooie traditie in ere gehouden worden". Dus als u een bijdrage wilt doen voor het onderhoud en aanschaf van de nieuwe verlichting én daarmee helpt om deze traditie in ere te houden, dan kunt u uw donatie bij laten schrijven op bankrekeningnummer: NL90 RABO 0338167692 o.v.v. Torenverlichting.

Ook is de torenverlichtingclub erg dankbaar voor de donatie van de Christelijke Vrouwenbond Passage, die de opbrengst van hun kerstmarkt aan de torenverlichtingclub doneert.

Redactie BHZNet.nl / Namens de vrijwilligers van de torenverlichtingclub, Henk Potgieter

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Voorhof
Installatietechniek Schaap
Installatietechniek Schaap
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
twitter facebook rss top