Fruit vers aan huis bezorgd Fruithandel Van Beek
Hoogeveen Dak & Zinkwerken Hoogeveen Dak & Zinkwerken
0321-337030 Klusbedrijf Johan Bramer
Kubbeweg 17 De Kubbe BV - Biddinghuizen
Bouwbedrijf HEDI Bouwbedrijf HEDI

Toegankelijkheidsbijdrage op Pas van Dronten

Woensdag 21 december 2016
Toegankelijkheidsbijdrage op Pas van Dronten
Foto: Redactie BHZNet.nl

BIDDINGHUIZEN - Vanaf 1 januari 2017 wordt de Maatschappelijke participatie en toegankelijkheidsbijdrage gekoppeld aan de Pas van Dronten. Inwoners met een inkomen tot 110% van de bijstandsnorm hebben recht op de toegankelijkheidsbijdrage en ontvangen daarom dit tegoed op hun Pas van Dronten.

De hoogte van het persoonlijk tegoed verschilt per leeftijdscategorie en huishoudsamenstelling. Hiermee krijgt de Pas van Dronten er een nieuwe belangrijke functie bij.

Toekenning en uitleg
Rond de jaarwisseling ontvangen inwoners die recht hebben op een gemeentelijke uitkering, een bevestigingsbrief met uitleg en een code waarmee ze het tegoed vanaf 1 januari 2017 zelf op de pas kunnen activeren. Daarnaast kunnen inwoners met vragen de hele maand januari terecht bij een fysieke helpdesk van de gemeente. Daarna kunnen inwoners met vragen contact opnemen met het KCC via 14 0321.

Inwisselbaar
Het persoonlijk tegoed is inwisselbaar bij de bij de Pas aangesloten sport-, cultuur- en recreatie aanbieders. Pashouders kunnen hun persoonlijk tegoed gebruiken om (een deel van) de kosten van activiteiten te betalen. Denk aan film- en theaterbezoek en meer dan 95 cursussen bij De Meerpaal of het lidmaatschap van een (sport)vereniging of bibliotheek. Ook kan een internetabonnement betaald worden met het tegoed. Alle aanbieders waar het tegoed besteed kan worden, zijn rond de jaarwisseling te vinden op www.dronten.nl en www.pasvandronten.nl.

Voordeel in de buurt
In september hebben alle huishoudens in de gemeente Dronten gratis een Pas van Dronten ontvangen. Met de Pas van Dronten hebben alle inwoners toegang tot allerlei acties en voordeel bij hen in de buurt. Inmiddels heeft de Pas zo'n 75 aanbieders waaronder winkels en sportverenigingen. Het aanbod van acties groeit nog steeds.

Bron: Gemeente Dronten

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Gemeenteberichten
Pelletkachels Flevo Pelletkachels Flevo
Pelletkachels advies en verkoop
Parksingel 23
8256 GE
Biddinghuizen
T 0321-333802
F 0321-331014
E info@pelletkachels-flevo.nl
W http://www.pelletkachels-flevo.nl
Pelletkachels Flevo
Pelletkachels Flevo
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
twitter facebook rss top