Installatietechniek Schaap Installatietechniek Schaap
Bouwbedrijf HEDI Bouwbedrijf HEDI
Hoogeveen Multi Service Hoogeveen Multi Service
Flevolamb Flevolamb
Oogstweg 31 Kjell's Opslag

Mooi kerstpakket voor bijstandsgezinnen

Donderdag 22 december 2016

BIDDINGHUIZEN - De eigenares van een kleine, christelijke voedselbank in Biddinghuizen besloot uit eigen zak kerstpakketten te kopen voor de gezinnen die zij onderhoudt. Bij de kassa van de supermarkt overkwam haar iets wonderlijks.

Sinds enkele jaren runnen Mike en Marga Valk een kleinschalige voedselbank in Biddinghuizen. Door een twaalftal gezinnen één à tweemaal per week van een voedselpakket te voorzien, willen zij vanuit hun christelijke overtuiging minder bedeelde mensen ondersteunen. Wanneer mensen vragen waarom zij dit werk doen, spreken zij vrijmoedig over hun geloof.

In de afgelopen week had Marga de sterke overtuiging dat zij de gezinnen niet alleen van een voedselpakket moest voorzien, maar dat zij hen ook een kerstpakket zou moeten geven. Deze gedachte was zo sterk, dat zij de indruk had dat deze van God afkomstig was. Marga besloot de pakketten uit eigen zak te betalen, ook al hebben Mike en Marga het zelf niet breed.

Verrassende daad
Toen zij alles voor de pakketten in een supermarkt bij elkaar gewinkeld had, kwam zij met een aantal volgeladen winkelwagentjes bij de kassa aan. Een andere klant maakte half grappend de opmerking dat Marga met deze boodschappen het volgende jaar wel door zou komen. Hierop vertelde ze dat zij met haar man een voedselbank runt en dat alle mensen die door hun ondersteund worden een kerstpakket krijgen. Op enige afstand werd het gesprek door een man gevolgd, die op gegeven ogenblik naar Marga toeliep. Hij wilde wat extra informatie over de voedselbank hebben. Op het moment dat er afgerekend moest worden pakte hij zijn pinpas, stak deze in het pinapparaat en rekende alle aankopen voor Marga af.

Bron: EO.

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Voedselbank
Kapsalon Beautiful Change
Kapsalon Beautiful Change
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
twitter facebook rss top