Hoogeveen Multi Service Hoogeveen Multi Service
Sybit | Software op Maat Sybit | Software op Maat
AH Jan Schuurhuis AH Jan Schuurhuis
Kapsalon Beautiful Change Kapsalon Beautiful Change
Van Werven infra & recycling Van Werven infra & recycling

Vogelgriep: geruimd eendenbedrijf stopt

Woensdag 18 januari 2017

BIDDINGHUIZEN - Het eerste eendenbedrijf dat eind november in Biddinghuizen werd geruimd vanwege vogelgriep, keert daar niet terug. De eigenaar van het bedrijf Hendrikse & Roos heeft besloten helemaal te stoppen in Flevoland.

De eigenaar heeft ook eendenstallen in Ermelo en Hierden. Naast de 10.000 eenden in Biddinghuizen werden de dieren die daar zaten preventief geruimd. In totaal werden 180.000 eenden van Hendrikse & Roos gedood.

Te dicht bij het water
Monique Hendrikse zegt dat het risico in Biddinghuizen te groot is. "De stal staat veel te dichtbij het water waar de wilde vogels zitten. Het maakt ons bedrijf veel te kwetsbaar", zegt ze. De beslissing om niet opnieuw eendenkuikens te laten komen, is niet zomaar genomen. "Je gaat nadenken over hoe het zo uit de hand heeft kunnen lopen. In 2014 werd de stal in Biddinghuizen ook al eens preventief geruimd, maar dat ging maar om 10.000 eenden. Nu waren we in één klap alles kwijt. Het is het ons niet waard."

Ook weg uit Ermelo
Bij het bedrijf aan de Alikruikweg werd op 26 november vogelgriep aangetroffen. Het was het eerste pluimveebedrijf in Nederland waar de ziekte werd gevonden. Hendrikse & Roos stopt ook met het fokken van eenden in de Gelderse plaats Ermelo. "We gaan minder maar effectiever fokken", aldus Monique Hendrikse.

Bron: Omroep Flevoland

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Vogelgriep
Hoogeveen Multi Service
Hoogeveen Multi Service
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
zoeken
BHZNet.nl weer
  • 3.2 °C
  • 0.0 mm
  • 7.0 °C
Weerstatistieken ->
gerelateerd nieuws
Agenda 3 dagen Meer agenda ->
Snackbar Twins Snackbar Twins Snackbar Twins
Toevoegen
in de bhznet.nl winkel Alle produkten ->
twitter facebook rss top