Verkeersschool Kooij&Wallet Verkeersschool Kooij & Wallet
Innovatieve oplossingen voor huis en tuin Terrascompleet.nl
Kubbeweg 17 De Kubbe BV - Biddinghuizen
Hoogeveen Multi Service Hoogeveen Multi Service
Tel. 0321-333169 Peter Evers

Terugblik op een geslaagde NLDoet 2017

Maandag 20 maart 2017
Terugblik op een geslaagde NLDoet 2017
Foto: Dorpsbelangen Biddinghuizen

BIDDINGHUIZEN - Op zaterdag 11 maart was de jaarlijkse en landelijke vrijwilligersactie NLDoet. Ook in Biddinghuizen werd er veel geklust voor NLDoet, zestig vrijwilligers hielpen mee.

Dorpsbelangen Biddinghuizen, Stichting de IJsvogel, Scouting Osbornegroep en Dierenpark de Scharrelberg hadden klussen aangemeld. Op diverse plekken in het dorp waren in totaal zo'n 60 vrijwilligers bezig met één van deze klussen.

Stichting De IJsvogel
Net zoals vorig jaar heeft Stichting de IJsvogel bij de opslagloods diverse materialen opgeknapt, in en rondom het pand is er opgeruimd en onderhoud gepleegd. Op het evenemententerrein is er een kabelgoot aangelegd en is het toegang pad schoongemaakt.

Scharrelberg
Bij Dierenpark de Scharrelberg zijn de houten zijkanten van de duiventil vervangen door kunststof planken. De boegdelen en buitenkant van het dierenverblijf en de opslagplaats voor de materialen en middelen zijn grondig schoongemaakt. Ook is het pad naar de hooiruif opnieuw bestraat.


Dorpsbelangen
Dorpsbelangen Biddinghuizen is bezig geweest met het opknappen van de twee zwaluwentillen die ons dorp telt. Ze zijn geschuurd, schoongemaakt en opnieuw in de beits gezet.
Na al vele voorbereidende werkzaamheden in de voorgaande weken is een grote groep bij de JongerenOntmoetingsPlek (JOP) bezig geweest om de nieuwe container te verven. Ook is de nieuwe luifel er aangezet, de nieuwe houtcontainer is geverfd en is er rondom de JOP opgeruimd en schoongemaakt.

Tamarisk
De klus van basisschool de Tamarisk was een week verschoven omdat deze klus, het maken van een verkeersplein en de belijning van het basketbalveld vernieuwd, een droog schoolplein vereiste. De drie kleutergroepen van de Tamarisk hebben de handen uit de mouwen gestoken op vrijdag 10 maart bij dierenpark de Scharrelberg.


"Er kan worden teruggekeken op een geslaagde NLDoet. Er is veel werk verzet mede mogelijk gemaakt door de inzet, tijd en moeite van veel vrijwilligers", schrijft Dorpsbelangen Biddinghuizen in een persbericht. "Het goede weer en de culinaire verzorging maakte het tot een succesvolle dag vol met klussen om de leefbaarheid in Biddinghuizen te vergroten. Nogmaals, bedankt hiervoor".

Ook de scouts van de Osbornegroep werd er gewerkt

Dank aan sponsoren
Naast de vrijwilligers waren deze klussen niet mogelijk geweest zonder de inzet en steun van sponsoren: Gamma Dronten, Gema Apparatenbouw, Hoogendijk Metaalbewerking, Dijkhuis Biddinghuizen, CSC Sport, 123 Machineverhuur, Patio, Snijder Schadeherstel, Van Werven, Gemeente Dronten, Geert Popkema Jeugdfonds en het Oranjefonds.

Volgende actie
Ongetwijfeld zullen er volgend jaar weer acties zijn in het kader van NLDoet in Biddinghuizen. Eerst is er aanstaande zaterdag nog de landelijke Opschoondag, waar Biddinghuizen ook aan deelneemt. Zie https://www.nederlandschoon.nl/landelijkeopschoondag2017 voor meer informatie.

Redactie BHZNet.nl

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Dorpsbelangen
Van Werven infra & recycling Van Werven infra & recycling
Afvalinzameling, recycling, kunststofrecycling, machineverhuur. Bestel uw rol- of afzetcontainer online.
Biddingringweg 23
8256 PB
Biddinghuizen
T 0321-631441
W http://www.vanwerven.nl/
Van Werven infra & recycling
Van Werven infra & recycling
Adverteerder in de rubriek Scharrelberg
Fruit vers aan huis bezorgd
Fruithandel Van Beek
Adverteerder in de rubriek Scouting
Teakhouten meubelen
PolderTEAK
Adverteerder in de rubriek Stichting De IJsvogel
Adm. Financiële Advisering
Kafa
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
zoeken
BHZNet.nl weer
  • 14.7 °C
  • 0.0 mm
  • 12.1 °C
Weerstatistieken ->
BHZNet Vueltamanager
BHZNet Vueltamanager BHZNet Vueltamanager
BHZNet Giromanager
BHZNet Giromanager BHZNet Giromanager
gerelateerd nieuws
Agenda 3 dagen Meer agenda ->
Snackbar Twins Snackbar Twins Snackbar Twins
Toevoegen
in de bhznet.nl winkel Alle produkten ->
twitter facebook rss top