Installatietechniek Schaap Installatietechniek Schaap
Kubbeweg 17 De Kubbe BV - Biddinghuizen
Adm. Financiële Advisering Kafa
Van Werven infra & recycling Van Werven infra & recycling
Kapsalon Beautiful Change Kapsalon Beautiful Change

Bevrijdingsvuurestafette 2017 in gemeente Dronten

Vrijdag 24 maart 2017

BIDDINGHUIZEN - Traditiegetrouw wordt in de nacht van 4 op 5 mei het Bevrijdingsvuur ontstoken op het 5 Mei plein in Wageningen, waarna verschillende loopgroepen uit heel Nederland het vuur overbrengen naar verschillende gemeentes in het land.

De gemeente Dronten en de buurtsportcoaches van Sport in Dronten organiseren dit jaar weer de Bevrijdingsloop van Wageningen naar Dronten en zijn op zoek naar lopers die deze nacht voor de vrijheid mee willen lopen.

Eenheid
"Dit jaar vieren wij 72 jaar vrijheid. Het bevrijdingsvuur is hét symbool voor nationale eenheid en voor leven in vrede en vrijheid", schrijft de organisatie. Op 4 mei worden alle loopgroepen die aan de Bevrijdingsloop meedoen vanaf 23.20 uur verwacht in Wageningen voor de openingsceremonie waar om 00.00 uur het Bevrijdingsvuur wordt ontstoken voor Hotel de Wereld, een historische locatie waar in 1945 de capitulatie is getekend. Om 00.30 uur worden de fakkels van de lopers aangestoken en vanaf deze locatie vertrekken de verschillende loopgroepen het land in om het vuur te verspreiden. "Een belangrijk moment voor Nederland in de overgang van het herdenken op 4 mei en de viering van de verkregen vrijheid op 5 mei", aldus de organisatie. Jaarlijks brengen ongeveer 5000 lopers het vuur naar meer dan 200 verschillende gemeentes.

Bus
De Drontense lopers lopen de hele nacht door en zullen naar verwachting om 09.00 uur aankomen op het Meerpaalplein in Dronten, waar de burgemeester van Dronten en een ontvangstcomité klaarstaat om de lopers en het vuur binnen te halen. "De lopers worden vanaf Dronten met de bus vervoerd naar Wageningen en deze bus rijdt vervolgens weer mee terug naar Dronten zodat we het vuur in estafettevorm over kunnen brengen". Afhankelijk van het aantal deelnemende lopers wordt bepaald hoeveel kilometer van de totaal gemiddeld 80 kilometer elke loper individueel aflegt.

Inschrijven
Wilt u meedoen? Inschrijven en meedoen is gratis en kan tot en met donderdag 6 april via Pim van Manen, buurtsportcoach. Er is plaats voor maximaal 30 lopers. Kijk voor meer informatie, zoals de verwachte vertrektijden en het gemiddelde looptempo, op www.sportindronten.nl of mail naar p.vanmanen@meerpaal.nl.

Redactie BHZNet.nl

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Atletiek
Kubbeweg 17
De Kubbe BV - Biddinghuizen
Adverteerder in de rubriek Bevrijdingsdag
Van Werven infra & recycling
Van Werven infra & recycling
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
twitter facebook rss top