Gicom Composting Systems Gicom Composting Systems
AH Jan Schuurhuis AH Jan Schuurhuis
Innovatieve oplossingen voor huis en tuin Terrascompleet.nl
Hoogeveen Dak & Zinkwerken Hoogeveen Dak & Zinkwerken
Sybit | Software op Maat Sybit | Software op Maat

Scouting Osbornegroep organiseert open dag: Scout it out

Woensdag 29 maart 2017
Scouting Osbornegroep organiseert open dag: Scout it out
Foto: Osbornegroep

BIDDINGHUIZEN - Aanstaande zaterdag, 1 april 2017, organiseert de Osbornegroep een open dag voor alle inwoners van Biddinghuizen (en omstreken). Tijdens deze open dag kunt u kennis maken met Scouting. Het thema van de open dag is "Van bever tot explorer".

Bij Scouting besteden kinderen en jongeren op een actieve en uitdagende manier hun vrije tijd in de natuur. "Ze hebben veel plezier met elkaar en leren om samen te werken en respect te hebben voor de ander", vertelt Abe Stam van Scouting Osbornegroep. "Zo ontwikkelen de kinderen en jongeren zich op een natuurlijke manier tot zelfstandige mensen en krijgen ze de ruimte om te ontdekken en te leren".


Thema
Tijdens de open dag krijgen de bezoekers in een notendop te zien wat scouting allemaal inhoudt. Het thema dit jaar is "Van bever tot explorer". Het is een doorlopende leerlijn bij scouting. Abe Stam: "Zo leren ze bij de bevers veterstrikken, andere knopen bij de welpen en bij de scouts en explorers weer andere technieken. De bevers gaan bouwwerkjes maken met satéstokjes en spekjes, bij de welpen worden de spekjes elastiekjes of zelfs kleine bouwwerkjes met touw en bij de scouts / explorers worden de bouwwerken groter en groter".

"Bij Scouting is iedereen welkom. Geloof, sekse, huidskleur of handicap spelen geen rol, scouting staat open voor iedereen", besluit Stam. Iedereen is welkom op 1 april 2017 bij de open dag van de Osbornegroep. Deze is van 13.00 uur tot 15.30 uur op het evenemententerrein, Het Maaiveld, in Biddinghuizen.

Redactie BHZNet.nl

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Scouting
Adm. Financiële Advisering
Kafa
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
twitter facebook rss top