Bouwbedrijf HEDI Bouwbedrijf HEDI
Hoogeveen Multi Service Hoogeveen Multi Service
Teakhouten meubelen PolderTEAK
Innovatieve oplossingen voor huis en tuin Terrascompleet.nl
Pelletkachels advies en verkoop Pelletkachels Flevo

BAS Gymnastiek breidt medailleverzameling uit

Dinsdag 4 april 2017
BAS Gymnastiek breidt medailleverzameling uit
Foto: BAS Gymnastiek - met toestemming gebruikt

BIDDINGHUIZEN - Vorige week, tijdens de tweede plaatsingswedstrijd van de vijfde en zesde divisie in 't Huik en in Elburg, namen zeventien meisjes namens BAS Gynmastiek deel, verdeeld over vier wedstrijden. Het was de laatste plaatsingswedstrijd voor de in mei te houden districtsfinales.

In de vier wedstrijden, kwam de volgende dames in actie:
- Wedstrijd 1: Judith van Leeuwen, Silke van Riel en Anouk van Montfoort (Instap D2 5e divisie) en Amy Nitters (Pupil 1, 6e divisie, D3)
- Wedstrijd 2: Corina van den Bergh, Sanne van der Weijden en Lisa den Teuling (5e divisie, Jeugd 2, supplement G) en Sophie Broekhuis en Anouk de Ruiter (Pupil 2, 6e divisie, D3)
- Wedstrijd 3: Annemiek Stuifzand (6e divisie, Senior F)
- Wedstrijd 4: Anniek van Bergeijk, Elsa Leendertse, Lieke van der Weijden (allen Junior, 5e divisie F), Anky van der Weijden, Andora van de Geest en Leonie van Bergeijk (allen senior, 5e divisie, E) en Lianne Grafhorst (Jeugd 1, 5e divisie, D2)

Goud, brons en zilver in eerste wedstrijden
Anouk van Montfoort turnde een hele mooie wedstrijd en hoorde bij drie van de vier onderdelen bij de eerste drie. Met deze resultaten verdiende ze hiermee haar eerste gouden medaille. Lisa den Teuling haalde in de tweede wedstrijd brons, onder andere door een eerste plaats op de brug en sprong. In de andere baan waren Anouk en Sophie ook gestart. Sophie Broekhuis werd tweede op vloer, brug en sprong; voldoende voor zilver.


Nog drie medailles
Annemiek Stuifzand had tijdens de wedstrijd, naast Martin & Diane ook nog de beschikking over de support van Nienke Sijtsma, die mee was naar Elburg en zorgde voor de morele support. In de eerste plaatsingswedstrijd in Beekbergen werd Annemiek eerste. Deze tweede wedstrijd van het seizoen ging voor haar gevoel echter niet helemaal zoals zij wilde, maar daar dacht de jury toch anders over. Met een eerste plek op sprong en een vierde plaats op vloer pakte ze in het eindklassement de zilveren medaille mee.

In wedstrijd vier waren maar liefst zeven meiden aan zet om hun turnkunsten weer te vertonen. Bij de senioren bleken Anky van der Weijden en Leonie van Bergeijk beiden te sterk voor de overige deelnemers in hun categorie. Leonie bleek de goede vorm door te kunnen zetten na de goede vorige wedstrijd. Daarmee werd ze nu zelfs op drie van de vier onderdelen eerste. Met een vierde plek op brug had ze meer dan voldoende punten voor een gouden medaille. De tweede trede van het podium werd nu bezet door Anky, die met twee tweede plekken op vloer en de brug, de zilveren medaille in ontvangst mocht nemen.

Lees over de resultaten van de andere turnsters en het volledige verslag verder via de website van BAS Gymnastiek.

Redactie BHZNet.nl

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek BAS Gymnastiek
Sybit | Software op Maat
Sybit | Software op Maat
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
zoeken
BHZNet.nl weer
  • 13.9 °C
  • 0.0 mm
  • 10.9 °C
Weerstatistieken ->
BHZNet Vueltamanager
BHZNet Vueltamanager BHZNet Vueltamanager
gerelateerd nieuws
Agenda 3 dagen Meer agenda ->
Snackbar Twins Snackbar Twins Snackbar Twins
Toevoegen
in de bhznet.nl winkel Alle produkten ->
twitter facebook rss top