Fruit vers aan huis bezorgd Fruithandel Van Beek
Adm. Financiële Advisering Kafa
Hoogeveen Dak & Zinkwerken Hoogeveen Dak & Zinkwerken
Kubbeweg 17 De Kubbe BV - Biddinghuizen
Installatietechniek Schaap Installatietechniek Schaap

BAS wil ook thuis weer eens winnen

Zaterdag 1 april 2017
BAS wil ook thuis weer eens winnen

BIDDINGHUIZEN - "Wij zijn het eigenlijk gewoon verplicht om deze wedstrijd te winnen. En dat is ook wat ik verwacht". Het zijn de woorden van BAS-verdediger Sven Geling, die het zaterdag met zijn ploeg opneemt tegen VOP. De Biddinghuizenaren herstelden zich afgelopen week van twee nederlagen en hopen zaterdag weer eens te winnen op eigen veld.

Geling miste zo'n beetje de complete eerste seizoenshelft. De robuuste verdediger vertrok na een van de eerste wedstrijden naar Malta, om daar in het kader van zijn studie stage te lopen. Hij verloor het team echter nooit uit het oog. "Ik had precies in de gaten wat er gebeurde. Ik las de uitslag en zat ook nog gewoon in de groepsapp. Ook las ik het verslag nog even door", zegt Geling, die inmiddels weer terug is in de basiself. Samen met Bas Suidgeest vormde hij de afgelopen twee wedstrijden het hart van de defensie. "Ik ben blij dat ik er weer bij zit. Het was wel even zwaar, want op Malta heb ik weinig aan sport gedaan, haha".

Zaterdag wacht een treffen met VOP, de nummer dertien van de competitie. Voor het seizoen had de ploeg uit Amersfoort nog grootse plannen, maar nu rest niets anders dan het keiharde gevecht tegen degradatie. Halverwege het seizoen ontsloeg het bestuur van de club trainer Jakob Melessen, die op interim-basis werd opgevolgd door Dennis van Dijk. Vorige week boekte VOP weer eens een overwinning, aangezien Hoevelaken op een 2-0 nederlaag werd getrakteerd. "Verder weet ik ook niet zoveel van VOP, want ik heb nog nooit tegen ze gespeeld", zegt Geling, die daarmee de spijker op zijn kop slaat. VOP blijft een onbekende, aangezien het normaliter uitkomt in het district west. Dit seizoen is het eerste jaar in oost.

BAS en VOP kwamen elkaar in de historie dan ook slechts één keer tegen en dat was in de eerste helft van dit seizoen. In Amersfoort had BAS geen kind aan de opponent en won het met 0-3. In de eerste helft maakten Bas Suidgeest en Mark Schaap al het verschil en in de tweede helft deed Christiaan Grin daar nog een schepje bovenop. "Ik hoop dat het BAS-publiek een leuke wedstrijd te zien krijgt, met veel goals voor ons. En natuurlijk hoop ik dat wij de nul houden", vertelt Geling.

Na het herstel van vorige week bij Terschuurse Boys hoopt BAS ook op eigen terrein weer eens een goed resultaat neer te zetten. "We hebben ons afgelopen zaterdag goed herpakt en daardoor zit het met het zelfvertrouwen wel weer goed. Als je zo wint, dan is dat natuurlijk heerlijk", sluit Geling af. De wedstrijd tussen BAS en VOP start zaterdagmiddag om 14.30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Geubels.

Tekst: Wouter Foppen
Foto: BAS Selectie Fotopagina

Bron: BASVoetbal.nl

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Basvoetbal
Bouwbedrijf HEDI
Bouwbedrijf HEDI
Adverteerder in de rubriek Voetbal - BAS 1
Kubbeweg 17
De Kubbe BV - Biddinghuizen
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
twitter facebook rss top