Gicom Composting Systems Gicom Composting Systems
Hoogeveen Dak & Zinkwerken Hoogeveen Dak & Zinkwerken
Hoogeveen Multi Service Hoogeveen Multi Service
Adm. Financiële Advisering Kafa
Innovatieve oplossingen voor huis en tuin Terrascompleet.nl

Wisselende resultaten judoka’s BAS in Dronten

Maandag 10 april 2017
Wisselende resultaten judoka’s BAS in Dronten
Foto: BAS Budo - met toestemming gebruikt

BIDDINGHUIZEN - Afgelopen zaterdag gingen zeven judoka's van BAS Budo op bezoek bij ASVD voor het ABK-toernooi. Acht judoka's waren opgegeven, maar Jantien Naber moest vanwege ziekte afhaken. Sander Commandeur wist tijdens het toernooi een eerste plaats te behalen.

In het eerste blok was het de beurt aan Gossee Winnubst, Niek den Teuling en Kai Peeters. Met goed judo en veel strijd kwamen ze alle drie op het podium terecht. Niek en Gossee behaalde een keurige tweede plaats en Kai werd derde. Niek en Kai waren ingedeeld in dezelfde poule en hun onderlinge strijd bepaalde de eindrangschikking in het voordeel van Niek. Voor Gossee was er nog even een teleurstelling omdat hij als nummer drie naar het podium werd geroepen. Nadat de coaches navraag gedaan hadden bleek het toch een tweede plaats te zijn.

Tweede blok
In het tweede blok was het de beurt aan Sander Commandeur, Lynn Peeters en Yorben de Waal. Lynn liet zien dat ze de laatste tijd echt stappen heeft gemaakt. Met goed judo won zij overtuigend haar poule en stond dus terecht op het hoogste treetje. De poule van Yorben en Sander zat vol met strijd. Zowel Yorben als Sander wonnen hun eerste twee wedstrijden. Dus ook hun onderlinge strijd kon wel eens de winnaar opleveren. De strijd werd in het voordeel van Sander beslist door een houdgreep. Yorben was hierdoor zijn focus en concentratie even kwijt en liet de partij erna niet zijn beste judo zien. Hierdoor mengde een derde judoka zich in de strijd om de eerste plaats. Na een spannende strijd wist Sander uiteindelijk toch de eerste plaats te behalen en werd Yorben derde.

Moeizaam
In het derde blok gingen Goewan Winnubst en Dion Klaver de mat op. Voor Dion werd het een moeizaam toernooi. Mede doordat hij de laatste weken weinig heeft kunnen trainen kwam hij duidelijk ritme en kracht tekort, wat hem een vierde plaats opleverde. Goewan kreeg (onterecht) een score tegen in zijn eerste pot. Ook hij verloor hierdoor zijn concentratie en focus en wist daarna nog maar een wedstrijd te winnen. Resultaat; 4e plaats.


Al met al kan BAS Budo terug kijken op een redelijk goed toernooi. Mentaal zullen enkele judoka's nog wel wat stappen moeten maken. In de leeftijdsgroep en gewichtsklasse zijn in de polder veel goede judoka's waardoor winnen en verliezen soms dicht bij elkaar ligt. Omgaan met tegenslag is ook een onderdeel van de sport en dat is de uitdaging die de judoka's en trainers voor de komende tijd meekrijgen.

BAS Budo

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek BAS Judo
Van Werven infra & recycling
Van Werven infra & recycling
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
zoeken
BHZNet.nl weer
  • 6.5 °C
  • 0.0 mm
  • 8.3 °C
Weerstatistieken ->
gerelateerd nieuws
Agenda 3 dagen Meer agenda ->
Snackbar Twins Snackbar Twins Snackbar Twins
Toevoegen
in de bhznet.nl winkel Alle produkten ->
twitter facebook rss top