0321-337030 Klusbedrijf Johan Bramer
AH Jan Schuurhuis AH Jan Schuurhuis
Gicom Composting Systems Gicom Composting Systems
Kubbeweg 17 De Kubbe BV - Biddinghuizen
Teakhouten meubelen PolderTEAK

Geslaagd Paasconzert in De Voorhof

Dinsdag 18 april 2017
Geslaagd Paasconzert in De Voorhof
Foto: Bezoekers BHZNet.nl

BIDDINGHUIZEN - 95 bezoekers kwamen op de koude ochtend van Tweede Paasdag naar kerk- en zalencentrum De Voorhof, zaal De Beuk in Biddinghuizen voor het BHZ PaasconZert.

Vrouwenkwintet Nehalennia bracht met driestemmige zang met viool en accordeon een viertal liederen ten gehore. De muziek was een mix tussen volksmuziek en lichte muziek, enigszins in oude stijl. De klank harmonisch. Tussendoor werd er verteld over de herkomst van deze liederen.

KeSa
Daarna was het woord aan de heer Schrama, die vertelde over KeSa, Kerk en Samenleving en wat deze stichting doet voor mensen die een steuntje in de rug kunnen gebruiken, zowel op financieel als ook op emotioneel gebied. Daarbij wordt er niet gekeken naar geloofsovertuiging, kerkgenootschap of kerkelijke betrokkenheid. De lijnen bij KeSa zijn kort; er kan vrij snel, vaak al binnen een uur, een besluit tot hulp worden genomen.


Six pianos
Na de introductie was het de beurt aan de 7 pianisten die het stuk 'Six pianos' ten gehore brachten. "Het waren niet zes maar uiteindelijk vijf piano's waarop dit moest gebeuren, eigenlijk nóg indrukwekkender", vertelt de organisatie. Heleen van Els gaf eerst nog kort 'college' over de verschillende muziekvormen vanaf begin 1900, zodat iedereen goed kon begrijpen wat nu eigenlijk minimal music is.


In de pauze had de koffiegroep o.l.v. Leo en Anya Scholten de handen vol aan de vele bezoekers die koffie en thee met een paaseitje wilden.

Na de pauze was het tot slot de beurt aan popkoor Vaya Con Dios, opgericht in 2012, met zo'n 30 zangers en zangeressen en drie muzikanten. De nummers die aan bod kwamen deze ochtend waren Vaya Con Dios, Mag ik dan bij jou, Home, Queen medley, That man, Iedereen is van de wereld en tot slot het bekende nummer van Toto: Africa. "Doelstelling van Vaya Con Dios is samen muziek maken en er ook samen plezier aan beleven, nou dat liet dit relatief jonge koor zien", vertelt een aanwezige. "Het enthousiasme spatte er vanaf bij dit vier-stemmige koor. Het publiek kreeg er niet genoeg van en als toegift werd nogmaals de Queen medley gezongen".


Het was de eerste keer dat Heleen van Els en Brigitte Fiedeldij Dop dit BHZ PaasconZert hebben georganiseerd. "Het smaakt nu al naar meer: de opzet is geslaagd, met enthousiaste bezoekers; dit conZert-idee krijgt absoluut een vervolg, mede ook dankzij de hulp van de vele vrijwilligers die – hoe kan het ook anders – een zakje paaseitjes kregen".

Na aftrek van de kosten is de opbrengst voor KeSa: 339,= euro.

Heeft u het BHZ PaasconZert gemist? Dan kunt u dit nog beluisteren via www.pgbiddinghuizen.nl en klik dan op 'uitzendingen en liturgieën'

Redactie BHZNet.nl / organisatie Paasconzert

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Pasen
Van Werven infra & recycling
Van Werven infra & recycling
Adverteerder in de rubriek Popkoor Join Up
Gicom Composting Systems
Gicom Composting Systems
Adverteerder in de rubriek Voorhof
Gicom Composting Systems
Gicom Composting Systems
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
twitter facebook rss top