0321-337030 Klusbedrijf Johan Bramer
Hoogeveen Multi Service Hoogeveen Multi Service
Verkeersschool Kooij&Wallet Verkeersschool Kooij & Wallet
Kubbeweg 17 De Kubbe BV - Biddinghuizen
Adm. Financiële Advisering Kafa

Loopgroep Biddinghuizen brengt bevrijdingsvuur van Wageningen naar Almere

Dinsdag 25 april 2017
Loopgroep Biddinghuizen brengt bevrijdingsvuur van Wageningen naar Almere
Foto: Serious Dorpsfestival

BIDDINGHUIZEN - Dit jaar zal het bevrijdingsvuur vanuit Wageningen naar Almere worden gebracht door Loopgroep Biddinghuizen. De lopers ontvingen hiervoor een uitnodiging van de organisatie van Bevrijdingsfestival Flevoland. ´Wij vinden dit een eer. Helemaal omdat het de 25ste editie is in onze provincie´, aldus Jan Scherpenisse, voorzitter van de loopgroep.

Het bevrijdingsvuur is hét symbool voor nationale eenheid en voor leven in vrede en vrijheid. In de nacht van 4 op 5 mei ontsteekt de burgemeester van Wageningen tijdens een ceremonie het vuur voor het historische Hotel de Wereld. In 1945 is hier de capitulatie getekend. Dat betekende voor Nederland het einde van de Tweede Wereldoorlog. Vanaf de ceremonie vertrekken loopgroepen het land in om het vuur te verspreiden, zo ook Loopgroep Biddinghuizen.

Indrukwekkende symboliek
Het is een belangrijk moment voor Nederland in de overgang van het herdenken op 4 mei en de viering van de verkregen vrijheid op 5 mei. De Nationale Bevrijdingsvuurestafette is sinds 1948 een landelijke traditie. Een indrukwekkend symboliek en dat is ook de reden dat de helft van de sporters van Loopgroep Biddinghuizen mee wil doen. De voorbereidingen en estafette zijn te volgen op https://facebook.com/loopgroepbiddinghuizen.

Redactie BHZNet.nl

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Loopgroep
Flevolamb
Flevolamb
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
zoeken
BHZNet.nl weer
  • 4.7 °C
  • 0.0 mm
  • 8.5 °C
Weerstatistieken ->
gerelateerd nieuws
Agenda 3 dagen Meer agenda ->
Snackbar Twins Snackbar Twins Snackbar Twins
Toevoegen
in de bhznet.nl winkel Alle produkten ->
twitter facebook rss top