Pelletkachels advies en verkoop Pelletkachels Flevo
Gicom Composting Systems Gicom Composting Systems
Kapsalon Beautiful Change Kapsalon Beautiful Change
Flevolamb Flevolamb
Innovatieve oplossingen voor huis en tuin Terrascompleet.nl

Harry Schrama en kleinzoon dragen Bevrijdingsvuur over

Dinsdag 2 mei 2017

BIDDINGHUIZEN - Zij zijn de oudste en de jongste hardlopers bij Loopgroep Biddinghuizen, Harry Schrama (73) en kleinzoon Boet (15). Samen mogen zij het Bevrijdingsvuur overhandigen op het Bevrijdingsfestival Flevoland in Almere. Deze plechtigheid is om de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog te herdenken en de vrijheid te vieren.

Het overdragen van het Bevrijdingsvuur is een onderdeel van de Nationale Bevrijdingsvuurestafette. Een traditie sinds 1948. Op uitnodiging van de organisatie doet Loopgroep Biddinghuizen dit jaar mee.


Betrokkenheid jonge generatie belangrijk
Harry Schrama wist meteen dat hij de fakkel wel wilde overdragen. "Ik ben in de oorlog geboren en vind het belangrijk de jonge generatie hierbij te betrekken". Daarom vroeg de Biddinghuizenaar zijn kleinzoon mee te lopen. Met alleen al de bezoekers van de bevrijdingsfestivals wordt het bevrijdingsvuur bij minimaal 700.000 mensen onder de aandacht gebracht.

Estafette naar Almere
Bevrijdingsfestival Flevoland is één van de veertien Bevrijdingsfestivals en geniet de 25e editie. Met naar verwachting 70.000 bezoekers is dit is het grootste en best bezochte festival van Flevoland. De sporters van Loopgroep Biddinghuizen vertrekken 's nachts vanuit Wageningen met het Bevrijdingsvuur dat zij van de burgemeester van Wageningen ontvangen. Rond 14.15 uur betreden ze met de fakkel het festivalterrein. De voorbereidingen en estafette zijn te volgen op www.facebook.com/loopgroepbiddinghuizen.Foto's: Loopgroep Biddinghuizen en Bevrijdingsfestival Flevoland

Redactie BHZNet.nl

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Bevrijdingsdag
Verkeersschool Kooij&Wallet
Verkeersschool Kooij & Wallet
Adverteerder in de rubriek Loopgroep
Adm. Financiële Advisering
Kafa
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
zoeken
BHZNet.nl weer
  • 18.1 °C
  • 0.0 mm
  • 21.0 °C
Weerstatistieken ->
gerelateerd nieuws
Agenda 3 dagen Meer agenda ->
Snackbar Twins Snackbar Twins Snackbar Twins
Toevoegen
in de bhznet.nl winkel Alle produkten ->
twitter facebook rss top