Kubbeweg 17 De Kubbe BV - Biddinghuizen
Bouwbedrijf HEDI Bouwbedrijf HEDI
Verkeersschool Kooij&Wallet Verkeersschool Kooij & Wallet
Teakhouten meubelen PolderTEAK
Hoogeveen Dak & Zinkwerken Hoogeveen Dak & Zinkwerken

Bevrijdingsvuurestafette bezorgt kippenvel bij Loopgroep Biddinghuizen

Zondag 7 mei 2017
Bevrijdingsvuurestafette bezorgt kippenvel bij Loopgroep Biddinghuizen

BIDDINGHUIZEN - Terwijl alle bezoekers van het 25e Bevrijdingsfestival Flevoland in Almere een looppad vrij maken, applaudisseren zij voor de hardlopers van Loopgroep Biddinghuizen. Een kippenvel moment. Vooral ook voor Harry Schrama (74) en zijn kleinzoon (15), die het Bevrijdingsvuur namens de groep mogen overdragen.

Tot hun grote verrassing niet alleen aan de burgemeester van Almere, maar ook aan demissionair staatssecretaris Van Rijn.

De hardlopers van de Loopgroep doen mee aan de Nationale Bevrijdingsvuurestafette. Even na middernacht nemen zij de fakkel met het Bevrijdingsvuur in Wageningen in ontvangst. Op het 5 mei-Plein voor het historische Hotel De Wereld. Vervolgens start de nachtploeg en neemt in Harderwijk de dagploeg het vuur over.

Bijzondere estafette
Dankzij de voorbereiding is de estafette voorspoedig verlopen. Het hele gebeuren ervaart de groep als bijzonder. Van de uitnodiging van de organisatie tot het samen afwisselend in het pikkedonker hardlopen. Maar het moment op het festivalterrein slaat alles. ´We wisten dat we door het publiek zouden lopen. Maar dat zij vervolgens applaudisseren, dat verwacht je niet´, aldus voorzitter Jan Scherpenisse. ´Het is dat we een filmpje hebben, want anders geloof je het niet.´

Drie generaties hardlopers
Na de verrassende ontvangst op het podium willen burgemeester Weerwind en de staatssecretaris nog 'de opa die met zijn kleinzoon loopt' ontmoeten. Ook zoon Olaf spreekt met hen. Zo staan drie generaties leden van Loopgroep Biddinghuizen op de foto met de bewindslieden. Scherpenisse: 'Het was een eer en een voorrecht om al hardlopend het Bevrijdingsvuur te mogen brengen en te delen in vrijheid.' Hun belevenissen staan op www.facebook.com/loopgroepbiddinghuizen, waar reacties verschijnen van trotse dorpsgenoten en familie.

Foto´s: Loopgroep Biddinghuizen

Redactie BHZNet.nl: Loopgroep Biddinghuizen


nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Bevrijdingsdag
Sybit | Software op Maat
Sybit | Software op Maat
Adverteerder in de rubriek Loopgroep
Hoogeveen Dak & Zinkwerken
Hoogeveen Dak & Zinkwerken
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
zoeken
BHZNet.nl weer
  • 12.0 °C
  • 0.0 mm
  • 11.3 °C
Weerstatistieken ->
gerelateerd nieuws
Agenda 3 dagen Meer agenda ->
Snackbar Twins Snackbar Twins Snackbar Twins
Toevoegen
in de bhznet.nl winkel Alle produkten ->
twitter facebook rss top