Hoogeveen Dak & Zinkwerken Hoogeveen Dak & Zinkwerken
Gicom Composting Systems Gicom Composting Systems
Pelletkachels advies en verkoop Pelletkachels Flevo
AH Jan Schuurhuis AH Jan Schuurhuis
Kapsalon Beautiful Change Kapsalon Beautiful Change

Geen twijfels over veiligheid Mud Masters

Dinsdag 13 juni 2017

BIDDINGHUIZEN - Het fatale ongeluk afgelopen zaterdag bij een obstacle run in Venlo zal niet tot aanpassingen leiden bij Mud Masters in Biddinghuizen. Omdat de precieze oorzaak van het ongeluk en de omstandigheden niet bekend zijn, is het volgens André Skwortsow van Mud Masters moeilijk om iets te zeggen over wat daar is misgegaan.

Hij vertrouwt op zijn eigen veiligheidsplan en laat niets aan het toeval over tijdens het jaarlijkse Mud Masters Biddinghuizen, en de andere Mud Masters- evenementen. "Deelnemers hebben vaak geen idee hoe uitvoerig wij een obstakel getest hebben voordat het in het parcours wordt opgenomen."

Dodelijk ongeluk
Obstacle runs zijn populair en het aantal events neemt steeds verder toe. Bij een evenement in Venlo gebeurde dit weekend een dodelijk ongeluk: een deelneemster kwam niet meer uit het water onderaan een meterslange glijbaan, nadat een andere deelnemer bovenop haar gegleden was.

Een soortgelijke glijbaan wordt door Mud Masters ingezet op hindernisbanen in Nederland. Skwortsow: "Deelnemers krijgen van ons zowel mondeling als via borden instructies over hoe ze het best van de glijbaan af kunnen. Daarnaast is er maximum gesteld aan het aantal mensen dat tegelijk over een obstakel heen mag, en we tellen deelnemers als ze uit het water komen."

Bron: Omroep Flevoland

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Mud Masters
Gicom Composting Systems
Gicom Composting Systems
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
twitter facebook rss top