Kapsalon Beautiful Change Kapsalon Beautiful Change
Hoogeveen Multi Service Hoogeveen Multi Service
Pelletkachels advies en verkoop Pelletkachels Flevo
Adm. Financiële Advisering Kafa
AH Jan Schuurhuis AH Jan Schuurhuis

Iska Buwalda hardlopend over finish in Bladel

Maandag 26 juni 2017
Iska Buwalda hardlopend over finish in Bladel
Foto: Fam. Buwalda

BIDDINGHUIZEN - Iska Buwalda uit Biddinghuizen finishte dit weekeinde in Bladel bij het wegwielrennen op een bijzondere manier. Tijdens de derde etappe van de Acht van Bladel kwam hij kardlopend over de finish na materiaalpech.

Buwalda laat momenteel een hele mooie stijgende lijn zien: op het district kampioenschap wegwielrennen 8e en vorige week tijdens het NK wegwielrennen junioren 26e. Dit weekend was de 68e editie van de Acht van Bladel, een driedaagse wielerkoers. Iska rijdt voor WV de IJsselstreek in de categorie junioren.

De Acht van Bladel staat bekend om zijn sterk deelnemersveld. Afgelopen vrijdag was de eerste etappe over 108 kilometer. Buwalda werd hierin 43e. Zaterdag was de tweede etappe over 125 km, een zware koers met veel wind. Hierin werd Iska 57e en in het algemeen klassement stond Iska 47e. Zondag werd eerst een etappe gereden over 95 kilometer en in de middag nog een tijdrit over 8,7 kilometer.

De derde etappe werd aanvallend gereden door Iska. Samen met de Brit Timothy Torrie, wist hij te ontsnappen uit het peloton. Met nog 10 kilometer te gaan werd een voorsprong opgebouwd tot 1 minuut 35 sec. Beide voelden dat er winst te behalen was en gaven de voorsprong niet meer uit handen. Tot 500 meter voor de finish werd de sprint aangetrokken, maar helaas voor Iska kreeg hij kettingproblemen. De Brit won deze etappe en Iska zorgde voor een sensationele finish, met zijn fiets op de schouder, wist hij al rennend een 2e plaats te veroveren.

Omdat de materiaalpech binnen 1 kilometer voor de finish was, kreeg Iska dezelfde tijd als de Brit. Na deze tweede plaats in de etappe, werd Iska 43e en in het puntenklassement 10e.

Beelden zijn te bekijken via deze link (Facebook)

Redactie BHZNet.nl

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Wielersport
Verkeersschool Kooij&Wallet
Verkeersschool Kooij & Wallet
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
twitter facebook rss top