Hoogeveen Dak & Zinkwerken Hoogeveen Dak & Zinkwerken
Peter Evers Peter Evers
Gicom Composting Systems Gicom Composting Systems
Flevolamb Flevolamb
AH Jan Schuurhuis AH Jan Schuurhuis

Defqon.1 trekt bezoekers uit 62 landen

Dinsdag 27 juni 2017
Defqon.1 trekt bezoekers uit 62 landen
Foto: Redactie BHZNet.nl

BIDDINGHUIZEN - Afgelopen weekend vond de 15e editie van het dance event Defqon.1 Weekend Festival plaats, voor de zevende keer op het Evenemententerrein in Biddinghuizen.

Zo'n 60.000 bezoekers, waarvan 45.000 kampeerders, uit 62 verschillende landen hebben zich ondergedompeld in de hardstyle, de muziekstroming waarvan Defqon.1 door de jaren heen het vlaggenschip is geworden.

19-jarige jongen onwel geworden
Het festival had echter ook een zwart randje. In de nacht van vrijdag op zaterdag is een 19-jarige jongen uit Duitsland op het evenemententerrein onwel geworden. Hulpdiensten startten direct met de reanimatie en de jongen werd overgebracht naar het ziekenhuis, waar hij die nacht kwam te overlijden. Er zijn geen aanwijzingen dat er sprake is van een misdrijf, maar omdat de doodsoorzaak onduidelijk is doet de politie onderzoek. Het lichaam van de jongen is zondag vrijgegeven aan de familie.

"Dat zoiets gebeurt tijdens een verder prima verlopen festival is natuurlijk erg verdrietig, vooral voor de familie van de jongen en zijn vrienden", zegt de burgemeester van Dronten, Aat de Jonge. Hoe moeilijk ook, het festival ging gewoon door. "Voor ons als organisatie was het wel even slikken maar we hebben ervoor gezorgd dat 60.000 bezoekers toch een mooi weekend hebben gehad", aldus Q-dance.

Aanhoudingen
In goede samenwerking met de beveiliging van het festival zijn dit jaar 127 aanhoudingen verricht. Het merendeel van de verdachten werd aangehouden voor handel of bezit van verdovende middelen. Bij een van de aanhoudingen op heterdaad (plegen van zakkenrollerij) is een 30-tal telefoons gevonden bij de verdachten. Daarvan is het grootste gedeelte weer teruggegaan naar de aangevers.

Bron: Gemeente Dronten

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Defqon.1
Kjell's Opslag
Kjell's Opslag
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
zoeken
BHZNet.nl weer
  • 12.9 °C
  • 0.0 mm
  • 15.9 °C
Weerstatistieken ->
BHZNet Giromanager
BHZNet Giromanager BHZNet Giromanager
gerelateerd nieuws
Agenda 3 dagen Meer agenda ->
Snackbar Twins Snackbar Twins Snackbar Twins
Toevoegen
40 jaar AH Schuurhuis 40 jaar AH Schuurhuis 40 jaar AH Schuurhuis
in de bhznet.nl winkel Alle produkten ->
twitter facebook rss top