Peter Evers Peter Evers
Kjell's Opslag Kjell's Opslag
Bouwbedrijf HEDI Bouwbedrijf HEDI
Gicom Composting Systems Gicom Composting Systems
Flevolamb Flevolamb

Veel meer klachten over geluidsoverlast Defqon.1

Woensdag 28 juni 2017
Veel meer klachten over geluidsoverlast Defqon.1
Foto: Redactie BHZNet.nl

BIDDINGHUIZEN - De 160 meldingen van geluidsoverlast die bij de gemeente Dronten zijn binnengekomen over Defqon.1 zijn er véél meer dan vorig jaar. Toen klaagden slechts 15 mensen.

Volgens een woordvoerder van de gemeente is de combinatie van een zuidwestenwind richting Elburg en de hoge windsnelheid een mogelijke verklaring. "Daardoor draagt het geluid verder dan normaal."

Ook buurgemeenten klagen
De klachten over het harde geluid blijven niet beperkt tot Dronten. In de gemeenten Elburg en Oldebroek zijn door politici zelfs vragen gesteld aan het college van B en W.

Volgens Han Dickhof van de ChristenUnie in Elburg kon er niet normaal tv gekeken worden, zonder dat er gedreun onder zat. ''Iedereen op straat sprak over de geluidsoverlast.''

Dickhof heeft een klacht ingediend op milieuklachten.nl. Ook op Twitter vraagt hij aan de gemeente Dronten hoe het precies zit met de vergunning rond dit festival.

"Buiten alle proporties"
Ook de ChristenUnie in Oldebroek is niet te spreken over de geluidsoverlast. ''De hoeveelheid geluid die er geproduceerd werd is naar onze mening buiten alle proporties''. Dat staat te lezen op de website van de partij. Verder wil de lokale ChristenUnie weten of er contact is geweest met de gemeente Dronten.

De politici willen daarnaast weten of de geluidsnorm is overschreden. Zowel de ChristenUnie in Elburg als in Oldebroek willen tenslotte weten of de overlast in de toekomst minder wordt bij andere festivals. Het is de zevende keer dat het muziekfeest werd gehouden in Biddinghuizen.

Bron: Omroep Flevoland

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Defqon.1
Kafa
Kafa
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
zoeken
BHZNet.nl weer
  • 15.7 °C
  • 0.0 mm
  • 19.2 °C
Weerstatistieken ->
BHZNet Tourmanager 2019
BHZNet Tourmanager 2019 BHZNet Tourmanager
gerelateerd nieuws
Agenda 3 dagen Meer agenda ->
Snackbar Twins Snackbar Twins Snackbar Twins
Toevoegen
40 jaar AH Schuurhuis 40 jaar AH Schuurhuis 40 jaar AH Schuurhuis
in de bhznet.nl winkel Alle produkten ->
twitter facebook rss top