Sybit | Software op Maat Sybit | Software op Maat
Installatietechniek Schaap Installatietechniek Schaap
Flevolamb Flevolamb
Fruithandel Van Beek Fruithandel Van Beek
Terrascompleet.nl Terrascompleet.nl

Computer zet ambulances slimmer in

Maandag 3 juli 2017

BIDDINGHUIZEN - Ambulances in Flevoland worden slimmer ingezet. Sinds enige tijd wordt de spreiding van de ziekenwagens over de provincie namelijk door de computer gestuurd. De bedoeling is dat ze daardoor sneller op de plaats van een melding aankomen.

Vroeger bepaalde de centralist in de meldkamer in Lelystad hoe de dertien Flevolandse ambulances over de zes posten werden verdeeld. Maar dankzij uitgekiende wiskundige software kan de computer dat beter.

Niet inzetbaar
De wet zegt dat ambulances in 95 procent van de gevallen binnen een kwartier bij een incident moeten zijn. Die norm werd in het verleden niet gehaald.

Het idee achter het systeem is het volgende: een ambulance die op een melding afgaat, is niet inzetbaar voor andere incidenten. Zo kan ergens een gat in de paraatheid ontstaan.

Het programma kan op basis van eerdere data uitrekenen waar de kans op een volgend incident het grootst is. Als bijvoorbeeld in Almere weinig ambulances vrij zijn, laat de de computer een wagen uit Lelystad of Zeewolde leeg naar Almere rijden.

GGD experimenteerde al
Met het systeem is in 2015 door de GGD in Flevoland uitvoerig geëxperimenteerd. De uitkomsten waren zo positief dat het programma aan het einde van dat jaar werd ingevoerd. Volgens voorlopige berekeningen is vorig jaar de norm gehaald dat bij 95 procent van de incidenten de ambulance binnen vijftien minuten aanwezig was.

De ontwikkelaar van het programma verwacht dat andere regio's in de toekomst het systeem ook zullen invoeren.

Bron: Omroep Flevoland

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Gezondheidszorg
Fruithandel Van Beek
Fruithandel Van Beek
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
zoeken
BHZNet.nl weer
  • 5.0 °C
  • 1.2 mm
  • 5.9 °C
Weerstatistieken ->
gerelateerd nieuws
Kerstbomen te koop Kerstbomen te koop Kerstbomen te koop
Agenda 3 dagen Meer agenda ->
Snackbar Twins Snackbar Twins Snackbar Twins
Toevoegen
in de bhznet.nl winkel Alle produkten ->
twitter facebook rss top