Bouwbedrijf HEDI Bouwbedrijf HEDI
Fruit vers aan huis bezorgd Fruithandel Van Beek
Installatietechniek Schaap Installatietechniek Schaap
Innovatieve oplossingen voor huis en tuin Terrascompleet.nl
Adm. Financiële Advisering Kafa

Veel kans op werk in het basisonderwijs

Donderdag 20 juli 2017
Veel kans op werk in het basisonderwijs
Foto: De Tamarisk

BIDDINGHUIZEN - Leerkrachten in het basisonderwijs kunnen de komende jaren in Flevoland gemakkelijk een baan vinden. Dat verwacht het UWV. Volgens de uitkeringsinstantie is het aantal werkloze leerkrachten in Flevoland sinds vorig jaar sterk teruggelopen en zal er binnen enkele jaren zelfs een tekort aan basisschool-leerkrachten ontstaan.

Volgens het UWV profiteren werkzoekenden van de vergrijzing in het basisonderwijs. Omdat veel oudere leerkrachten met pensioen gaan, zijn er ook vervangers nodig. En omdat schoolbesturen gewend zijn aan oudere medewerkers, zijn zij ook eerder geneigd oudere sollicitanten aan te nemen.

Amsterdam
Hoewel het aantal kinderen in de basisschool-leeftijd in Flevoland de komende jaren daalt, blijven de vooruitzichten voor leerkrachten goed. Dat komt ook doordat in Amsterdam en omgeving de komende jaren juist meer kinderen worden verwacht. Veel inwoners van Flevoland zoeken ook werk in die aangrenzende regio.

Langere termijn
Volgens het UWV blijkt uit cijfers van CentErdata dat het tekort aan leerkrachten basisonderwijs in Flevoland zal blijven oplopen. In 2020 zullen er naar verwachting bijna 100 fte aan onvervulde vacatures zijn. Dat speelt dan vooral in Almere. In de rest van de provincie is het tekort iets minder groot. Het UWV heeft het beroep 'leerkracht basisonderwijs' deze maand opgenomen in de lijst van zogenoemde kansberoepen.

Ook in andere sectoren gaat het beter
Volgens het UWV is er ook weer meer werk in andere sectoren. Vooral bij uitzendbedrijven, in de horeca, bouw, landbouw en visserij gingen veel mensen aan de slag.

Vorige maand kregen in Flevoland iets meer dan 10.000 inwoners een ww-uitkering.

Bron: Omroep Flevoland

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Basisscholen
Verkeersschool Kooij&Wallet
Verkeersschool Kooij & Wallet
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
twitter facebook rss top