Peter Evers Peter Evers
Installatietechniek Schaap Installatietechniek Schaap
Kafa Kafa
Joy 4 Life Joy 4 Life
Fruithandel Van Beek Fruithandel Van Beek

Eerste halfjaar 60 statushouders gehuisvest

Donderdag 27 juli 2017
Eerste halfjaar 60 statushouders gehuisvest
Foto: Redactie BHZNet.nl

BIDDINGHUIZEN - De gemeente Dronten heeft het eerste halfjaar zestig statushouders gehuisvest. Daarmee heeft Dronten voldaan aan de opdracht van het Rijk om vluchtelingen met een verblijfsvergunning te huisvesten.

Dronten moest het eerste halfjaar 31 statushouders onderbrengen. Dat aantal is gehaald en tegelijk is de achterstand in de huisvesting van 28 mensen van eind vorig jaar geheel weggewerkt. In de meeste gevallen gaat het om nareizigers, ofwel familieleden uit Syrië en Somalië die naar Nederland zijn gekomen nadat de man een vergunning had gekregen.

Huurwoningen
De huisvesting van zestig statushouders betekent niet dat er ook zestig huurwoningen nodig waren om hen onder te brengen, zegt directeur Truus Sweringa van Oost Flevoland Woondiensten. Omdat het om nareizigers gaat, zijn de meesten ingetrokken bij het familielid dat al in Dronten woont.

Dronten moet de rest van het jaar nog eens 24 statushouders onderbrengen. Volgens Sweringa is de wachtlijst voor een huurhuis door de komst van statushouders niet toegenomen. Wie een huurwoning zoekt, moet hier zo'n twee jaar op wachten. OFW houdt er rekening mee dat statushouders verspreid over Dronten, Biddinghuizen en Swifterbant worden gehuisvest en ook niet bij elkaar in dezelfde straat.

Alleenstaanden
Wethouder Peter van Bergen wil nagaan of alleenstaande statushouders in eerste instantie samen in één huis kunnen worden ondergebracht, zodat er minder huurwoningen nodig zijn. Sweringa zegt dat hierover in het verleden wel is gesproken, maar dat deze mogelijkheid tot nu toe niet is gebruikt.

Bron: Omroep Flevoland

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Wonen
Peter Evers
Peter Evers
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
zoeken
BHZNet.nl weer
  • 16.1 °C
  • 0.0 mm
  • 17.9 °C
Weerstatistieken ->
gerelateerd nieuws
Agenda 3 dagen Meer agenda ->
Snackbar Twins Snackbar Twins Snackbar Twins
Toevoegen
in de bhznet.nl winkel Alle produkten ->
twitter facebook rss top