Hoogeveen Dak & Zinkwerken Hoogeveen Dak & Zinkwerken
AH Jan Schuurhuis AH Jan Schuurhuis
Bouwbedrijf HEDI Bouwbedrijf HEDI
Adm. Financiële Advisering Kafa
Fruit vers aan huis bezorgd Fruithandel Van Beek

Baan weer open na werkzaamheden

Vrijdag 28 juli 2017
Baan weer open na werkzaamheden
Foto: Redactie BHZNet.nl

BIDDINGHUIZEN - De werkzaamheden aan de Baan zijn grotendeels afgerond. Daarmee kan het verkeer nu weer volledig van de doorgaande straat gebruikmaken bij het binnenkomen of verlaten van het dorp. De Havenweg is nog wel afgesloten.

Het gebied rond de Havenweg, Baan, Erf en Achterbaan werd afgesloten op 6 juni. Delen van het riool worden vervangen en nieuwe fietspaden en verkeersdrempels zijn aangelegd. Ook is een deel van de Baan voorzien van nieuw asfalt.


Kronkelen
De eerste periode van de afsluiting had de meeste gevolgen voor het verkeer. Doorgaand verkeer moest via de Dreef het dorp verlaten of via de bochtige Deel of het Erf. Doordat ook de Havenweg was afgesloten, moesten bewoners van de Kaai extra ver omrijden en kostte het tot vijf minuten extra reistijd.

Alleen de Havenweg (hier vanaf de Baan gezien) is nog afgesloten

Een paar weken geleden werd een deel van het knooppunt vrijgegeven. Verkeer kon hierdoor via de Baan en Achterbaan naar Het Erf rijden en zo weer op de Baan terugkomen. Sinds vandaag is dus ook die omleiding niet meer nodig.

Ook de andere kant van de Havenweg - en dus ook de kade - is nog afgesloten voor verkeer

De afsluiting van de Havenweg, waar onder andere de riolering wordt vervangen, duurt nog wel voort, al waren bedrijven gedurende de gehele periode bereikbaar via rijplaten. De planning is dat ook deze werkzaamheden voor de bouwvak van 7 augustus zijn afgerond. Verkeer vanaf het Educatief Centrum moet voorlopig dus nog gebruik maken van de tijdelijke uitgang tegenover bakkerij Tietema.

Redactie BHZNet.nl

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Wegwerkzaamheden
Bouwbedrijf HEDI
Bouwbedrijf HEDI
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
zoeken
BHZNet.nl weer
  • 15.6 °C
  • 0.4 mm
  • 18.2 °C
Weerstatistieken ->
gerelateerd nieuws
Agenda 3 dagen Meer agenda ->
Snackbar Twins Snackbar Twins Snackbar Twins
Toevoegen
in de bhznet.nl winkel Alle produkten ->
twitter facebook rss top