Fruit vers aan huis bezorgd Fruithandel Van Beek
Flevolamb Flevolamb
Kubbeweg 17 De Kubbe BV - Biddinghuizen
Tel. 0321-333169 Peter Evers
Pelletkachels advies en verkoop Pelletkachels Flevo

Gemeente Dronten start met Blijversleningen

Vrijdag 4 augustus 2017
Gemeente Dronten start met Blijversleningen
Foto: Redactie BHZNet.nl

BIDDINGHUIZEN - Het college van B&W gaat de gemeenteraad voorstellen 1 miljoen euro beschikbaar te stellen voor het invoeren van de zogenaamde Blijversleningen. Met behulp van deze lening kan een woning worden aangepast zodat ouderen en/of huishoudens met een gezinslid dat zorg nodig heeft, daar langer kunnen blijven wonen. Een voorstel daartoe wordt eind september aan de raad voorgelegd.

In de gemeentelijke Woonvisie is aandacht gevraagd voor de groei van het aantal oudere huishoudens. Een belangrijk deel van deze groep woont in een gezinswoning en wil daar vaak ook zo lang mogelijk blijven wonen. Dit vraagt echter aanpassingen zodat de woning meer levensloop- en zorgbestendig wordt.

Daarbij kan het gaan om bijvoorbeeld het realiseren van een slaap- of badkamer op de begane grond, het verbreden van doorgangen, het wegnemen van hoogte verschillen maar ook om bijvoorbeeld het aanbrengen van domotica-voorzieningen.

Ondersteunen
Het financieren van deze maatregelen blijkt voor oudere woningeigenaren of voor huishoudens met een gezinslid dat zorg nodig heeft, in de praktijk niet altijd mogelijk. Met het invoeren van de Blijverslening wil het college woningeigenaren ondersteunen en daarmee de woningvoorraad meer levensloopbestendig maken

De Blijverslening
Blijversleningen worden net als de Duurzaamheidsleningen en de (inmiddels beëindigde) Startersleningen uitgegeven via de Stichting Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederlandse Gemeenten (SVn). Deze Stichting beoordeelt straks ook de aanvragen. Een Blijverslening kan in de vorm van een hypothecaire lening (maximaal €50.000,-) of als consumptieve lening (maximaal € 10.000,-) worden afgesloten, afhankelijk van de leeftijd van de aanvrager.

Een Blijverslening moet worden afgelost en ook wordt er rente over de lening in rekening gebracht. De Blijverslening is alleen beschikbaar voor bestaande koopwoningen die bestemd zijn voor permanente bewoning.


In oktober beschikbaar
Als de gemeenteraad het voorstel van het college overneemt, wordt de Blijverslening geïntroduceerd op 6 oktober, tijdens de Dag van de Ouderen (in De Meerpaal). Tevens wordt die dag de bewustwordingscampagne Lang Zult U Wonen gestart. Nadere informatie over de Blijverslening wordt te zijner tijd op deze website geplaatst.

Bron: Gemeente Dronten

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Gemeenteberichten
Pelletkachels Flevo Pelletkachels Flevo
Pelletkachels advies en verkoop
Parksingel 23
8256 GE
Biddinghuizen
T 0321-333802
F 0321-331014
E info@pelletkachels-flevo.nl
W http://www.pelletkachels-flevo.nl
Pelletkachels Flevo
Pelletkachels Flevo
Adverteerder in de rubriek Wonen
Kapsalon Beautiful Change
Kapsalon Beautiful Change
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
zoeken
BHZNet.nl weer
  • 10.6 °C
  • 0.0 mm
  • 15.2 °C
Weerstatistieken ->
BHZNet Giromanager
BHZNet Giromanager BHZNet Giromanager
gerelateerd nieuws
Agenda 3 dagen Meer agenda ->
Snackbar Twins Snackbar Twins Snackbar Twins
Toevoegen
in de bhznet.nl winkel Alle produkten ->
twitter facebook rss top