Bouwbedrijf HEDI Bouwbedrijf HEDI
Teakhouten meubelen PolderTEAK
Tel. 0321-333169 Peter Evers
Kubbeweg 17 De Kubbe BV - Biddinghuizen
Gicom Composting Systems Gicom Composting Systems

Hard werken voor die ene foto

Zondag 20 augustus 2017
Hard werken voor die ene foto
Foto: Redactie BHZNet.nl

BIDDINGHUIZEN - Net als tijdens eerdere edities, beschikken we dit jaar over een Frontstage-fotopas. Dit houdt in dat we niet alleen professionele fotocamera's mee mogen nemen, maar bovendien bij optredens helemaal vooraan mogen staan om artiesten van dichtbij in beeld te kunnen krijgen.

Voor een lokaal medium als BHZNet.nl is dat een leuke bijkomstigheid, iets dat voelt als een bonus. Immers, voor ons is de essentie niet direct een artiest in beeld te brengen, maar gaat het om het brengen van een sfeerverslag. Aan de andere kant is het lastig de sfeer te verslaan zonder dichtbij te komen van waar het bij een festival om gaat: de muziek. Zodoende staat onze fotograaf bij diverse optredens tussen de professionals en dat geeft een mooie inkijk in de vakfotografie.

Een van de vrouwelijke collega-fotografen vertelde ons bijvoorbeeld dat er per concert in ieder geval twee goede foto's opgeleverd moeten worden voor haar opdrachtgever. Dat lijkt misschien eenvoudig, maar behalve dat er een goede foto moet worden gemaakt, is hier standaard ook maar een tijdsbestek voor van drie nummers. Bij sommige artiesten, zoals Bastille, waren fotografen alleen bij de eerste twee nummers welkom. Tot slot bestaan er ook concerten waarbij er geloot wordt tussen media, of waar zelfs helemaal geen fotografen welkom zijn - zoals vanmiddag bij Halsey.


Het maken van een foto is één ding, deze moet daarna bovendien nabewerkt en tot slot opgestuurd worden. Vaak wordt dit nachtwerk en is er daarna weinig tijd meer over voor ontspanning. De volgende dag moet er immers weer gewerkt worden.

First Aid Kit

De foto's die door BHZNet.nl met de 'grote' camera worden gemaakt, worden dan ook om praktische redenen pas na het festival verwerkt en gepubliceerd. Dat geeft ons meer tijd ons te richten op de schrijvende journalistiek en op het bijhouden van het fotoblog LowlandsFotos, dat te bekijken is via lowlandsbiddinghuizen.nl, via BHZNet.nl en via twitter @LowlandsFotos en Facebook.com/LowlandsFotos. De afbeeldingen hierop worden gemaakt en gepubliceerd door meerdere dorpsgenoten.

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Lowlands
Fruit vers aan huis bezorgd
Fruithandel Van Beek
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
zoeken
BHZNet.nl weer
  • 22.5 °C
  • 0.0 mm
  • 21.8 °C
Weerstatistieken ->
gerelateerd nieuws
Agenda 3 dagen Meer agenda ->
Snackbar Twins Snackbar Twins Snackbar Twins
Toevoegen
in de bhznet.nl winkel Alle produkten ->
twitter facebook rss top