Bouwbedrijf HEDI Bouwbedrijf HEDI
Tel. 0321-333169 Peter Evers
Innovatieve oplossingen voor huis en tuin Terrascompleet.nl
Pelletkachels advies en verkoop Pelletkachels Flevo
Fruit vers aan huis bezorgd Fruithandel Van Beek

Ruben Stuifzand mee met Oranje tegen Duitsland

Vrijdag 25 augustus 2017
Ruben Stuifzand mee met Oranje tegen Duitsland
Foto: Redactie BHZNet.nl

BIDDINGHUIZEN - De 18-jarige Ruben Stuifzand uit Biddinghuizen is geselecteerd voor Oranje voor een wedstrijd tegen het nationale team van Duitsland om de rugby league Griffin Cup. De wedstrijd wordt morgen gespeeld in het Duitse Osnabrück, net over de grens. Het wordt Stuifzands tweede interland.

Vorig jaar werd de jonge Stuifzand, speler van de Harderwijk Dolphins verrassend geselecteerd voor een interland tegen België. In Brussel werd toen ruimschoots verloren van België (36-12) en Stuifzand viel geblesseerd uit, maar desondanks werd het ervaren als een geslaagd debuut.

Voorafgaand aan de wedstrijd vorig jaar in Brussel

Griffin Cup
De Griffin Cup is een jaarlijkse wedstrijd tussen Duitsland en Nederland in de rugby league. De serie wordt voor de vijfde keer georganiseerd. Oranje won nog nooit, maar was vorig jaar dichtbij een overwinning tegen de oosterburen; toen werd het in Rotterdam 6-8.

Jong team
Coach Kane Krlic laat in een Engelstalig persbericht weten uit te zien naar de wedstrijd tegen Duitsland: "Matches between us always provide an intense contest. We're excited with the squad we've selected, it shows continuity from last year's team together with the inclusion of a group of new players that have all performed outstandingly in the NRLB Championship. With seven of them under the age of 22, it's a credit to the development of the game in the Netherlands over the last three years".

Stuifzand is opgenomen in de selectie van 20-spelers, waarvan er 13 in het veld staan en zal hoogstwaarschijnlijk in de basis spelen als left-wing. Spelers en supporters gaan gezamenlijk met de bus naar Osnabrück. De kick-off is om 15.30 uur. Meer informatie op de Facebookpagina van de Duitse bond.

Redactie BHZNet.nl

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Sport
Installatietechniek Schaap
Installatietechniek Schaap
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
twitter facebook rss top