Bouwbedrijf HEDI Bouwbedrijf HEDI
Van Werven infra & recycling Van Werven infra & recycling
AH Jan Schuurhuis AH Jan Schuurhuis
Pelletkachels advies en verkoop Pelletkachels Flevo
Flevolamb Flevolamb

Stuifzand zegeviert met Oranje

Maandag 28 augustus 2017
Stuifzand zegeviert met Oranje
Foto: Redactie BHZNet.nl

BIDDINGHUIZEN - In zijn tweede wedstrijd voor het Nederlandse Rugby League team heeft Ruben Stuifzand uit Biddinghuizen voor het eerst ervaren hoe het is een interlandwedstrijd winnend af te sluiten. Oranje won afgelopen zaterdag in Osnabrück met 18-30 van Duitsland.

Stuifzand speelt relatief kort rugby bij de Harderwijk Dolphins, maar werd vorig jaar september toch al geselecteerd voor het nationale team voor een wedstrijd tegen België. Afgelopen zaterdag volgde een tweede interland. Uit tegen Duitsland werd gespeeld voor de Griffin Cup. De wedstrijd ging aanvankelijk gelijk op (6-6 en 10-6 voor Duitsland), maar nog voor rust trok Nederland de wedstrijd naar zich toe. Het werd 10-12, 10-18 en zelfs 10-24, om te kunnen rusten met een stand van 14-24.


Voor de wedstrijd: veldverkenning

6-6

De tweede helft deed Duitsland nog wel iets terug door terug te komen tot 18-24, maar het miste daarop een conversie (na het scoren mag de bal door de palen worden geschoten voor twee extra punten), net als dat dat in de eerste helft al twee keer gebeurde. Waar het nog even spannend leek te worden, werd drie minuten later de wedstrijd beslist door Nederland: 18-30.

De pas 18-jarig Ruben Stuifzand scoorde weliswaar niet, maar kan wel een ervaring bijschrijven op zijn rugby-CV. De overwinning werd dan ook door hem en zijn meegereisde supporters uitbundig gevierd. Nederland speelt op 9 september de volgende wedstrijd, thuis tegen Zweden.Redactie BHZNet.nl

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Bewoners
Tel. 0321-333169
Peter Evers
Adverteerder in de rubriek Sport
Installatietechniek Schaap
Installatietechniek Schaap
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
twitter facebook rss top