0321-337030 Klusbedrijf Johan Bramer
Kapsalon Beautiful Change Kapsalon Beautiful Change
Verkeersschool Kooij&Wallet Verkeersschool Kooij & Wallet
Tel. 0321-333169 Peter Evers
AH Jan Schuurhuis AH Jan Schuurhuis

Zakkenrollerij Defqon.1 drukt op criminaliteit

Dinsdag 5 september 2017
Zakkenrollerij Defqon.1 drukt op criminaliteit
Foto: Redactie BHZNet.nl

BIDDINGHUIZEN - Zo'n vijftig gevallen van zakkenrollerij op het festival Defqon.1 in juni hebben de criminaliteitscijfers van Dronten het eerste half jaar negatief beïnvloed. Door de diefstallen daalde het aantal misdrijven 'maar' met acht procent vergeleken met dezelfde periode van vorig jaar.

Zonder Defqon.1 zou de criminaliteit met twintig procent zijn afgenomen, zo blijkt uit cijfers van de gemeente, politie en het Openbaar Ministerie. Voor de zakkenrollerij van vooral telefoons zijn tijdens het festival vier verdachten aangehouden.

Vernielingen
De cijfers voor Dronten, Biddinghuizen en Swifterbant laten tien procent meer vernielingen zien, ofwel 96 gevallen. Ook zijn er elf procent meer meldingen (98) van jongerenoverlast. Opvallend is de toename van het aantal zedendelicten van één naar vijf, een stijging van 400 procent. Tijdens Defqon.1 vond er nog een zesde zedendelict plaats.

In positieve zin valt de daling van huiselijk geweld (-38 procent), autokraken (-49 procent), fietsendiefstallen (-63 procent) en geslaagde woninginbraken (-22 procent) op.

Bron: Omroep Flevoland

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Defqon.1
Hoogeveen Dak & Zinkwerken
Hoogeveen Dak & Zinkwerken
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
twitter facebook rss top