Innovatieve oplossingen voor huis en tuin Terrascompleet.nl
Teakhouten meubelen PolderTEAK
Kapsalon Beautiful Change Kapsalon Beautiful Change
Verkeersschool Kooij&Wallet Verkeersschool Kooij & Wallet
Installatietechniek Schaap Installatietechniek Schaap

Gratis cursus Digisterker in Biddinghuizen

Dinsdag 12 september 2017
Gratis cursus Digisterker in Biddinghuizen
Foto: Redactie BHZNet.nl

BIDDINGHUIZEN - Vanaf donderdag 14 september wordt in de Flevomeer Bibliotheek in Biddinghuizen in vier lessen de gratis cursus DigiSterker gegeven. Tijdens de cursus, die bestaat uit twee onderdelen, gaat het over het digitaal regelen van zaken bij de overheid.

In het eerste onderdeel, dat wordt gegeven op 14 september, wordt het aanvragen van een DigiD behandeld en hoe deze te activeren. Het tweede onderdeel (21, 28 september en 5 oktober) gaat over websites van de belastingdienst, gemeente en SVB. De cursus is samengesteld door de stichting Digisterker.

Digivaardigheid
Bij de overheid kun je steeds meer zaken digitaal regelen. Bijvoorbeeld belastingaangifte doen, een afspraak maken bij de gemeente of huurtoeslag aanvragen. Veel mensen weten dat niet of vinden dit moeilijk. Voor hen heeft Stichting Digisterker de digivaardigheidscursus 'Werken met de e-overheid' ontwikkeld. Bibliotheken helpen hiermee mensen op weg met de digitale overheid.

Stichting Digisterker
Stichting Digisterker onderzoekt welke wensen er zijn voor het ontwikkelen van een aangepast cursusaanbod voor nieuwkomers, zowel qua inhoud (onderwerpen), vorm (taalgebruik, specifieke ondersteuning van cursisten) als aanpak (specifieke ondersteuning voor organisatie en docenten).

Cursusinhoud
Cursisten leren tijdens de cursus stap voor stap hoe ze handig en veilig informatie kunnen vinden en hoe ze digitaal iets bij de overheid kunnen regelen. Hoe vraag je een DigiD aan en hoe gebruik je het? De websites van UWV, SVB, de Belastingdienst en de gemeente komen aan de orde. Daarnaast is er aandacht voor verschillende mijn-omgevingen, de besloten gedeelten van overheidswebsites waar de burger zelf zijn zaken kan regelen. Ook MijnOverheid en de Berichtenbox komen aan bod. Een cursus bestaat uit vier bijeenkomsten, in een kleine groep en onder begeleiding van gecertificeerde docenten. Bij de start van de cursus ontvangen cursisten een werkboek.

Cursusdata en aanmelden
De cursus wordt twee keer aangeboden in Biddinghuizen. De eerste serie is op 14, 21, 28 september en 5 oktober. De tweede serie is op 9, 16, 23 en 30 november. Kijk voor meer informatie op de website van Flevomeer Bibliotheek, onderdeel Digisterker of ga voor direct aanmelden naar deze rechtstreekse link.

Redactie BHZNet.nl

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Gemeenteberichten
Pelletkachels Flevo Pelletkachels Flevo
Pelletkachels advies en verkoop
Parksingel 23
8256 GE
Biddinghuizen
T 0321-333802
F 0321-331014
E info@pelletkachels-flevo.nl
W http://www.pelletkachels-flevo.nl
Pelletkachels Flevo
Pelletkachels Flevo
Adverteerder in de rubriek Werk
Pelletkachels advies en verkoop
Pelletkachels Flevo
Adverteerder in de rubriek Bibliotheek
Gicom Composting Systems
Gicom Composting Systems
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
twitter facebook rss top