Gicom Composting Systems Gicom Composting Systems
Verkeersschool Kooij&Wallet Verkeersschool Kooij & Wallet
Fruit vers aan huis bezorgd Fruithandel Van Beek
Teakhouten meubelen PolderTEAK
Kubbeweg 17 De Kubbe BV - Biddinghuizen

GroenTechniek trotseert storm en gaat laatste dag in

Donderdag 14 september 2017
GroenTechniek trotseert storm en gaat laatste dag in
Foto: Redactie BHZNet.nl

BIDDINGHUIZEN - Deze week wordt op het evenemententerrein bij Walibi Holland het driedaagse evenement GroenTechniek Holland gehouden. Ondanks de harde wind van woensdag, kwamen er toch veel bezoekers op het evenement af. Vandaag is de laatste dag van het evenement voor professionals in de openbare ruimte.

De beurs wordt gehouden op drie expositievelden, waarvan de eerste grenst aan de Spijkweg. Tijdens andere festivals zoals Lowlands worden de velden gebruikt als camping voor bezoekers. GroenTechniek, dat elke twee jaar wordt gehouden en nu dus haar derde editie beleeft, is een echte vakbeurs. De laatste ontwikkelingen op het gebied van groen in de ruimste zin van het woord worden door 175 bedrijven getoond en gedemonstreerd.

Uitleg over een kettingzaag bij de stand van Stihl

Van de storm die gisteren over Nederland trok, was weinig te merken. Een aantal van de hekken lagen (al dan niet uit voorzorg) om en er lag hier en daar wat meer water op het terrein. Ongetwijfeld heeft het invloed gehad op het aantal bezoekers, maar desondanks trokken toch nog veel geïnteresseerden naar Biddinghuizen.

Eén van de paden op veld 1

Openbare ruimte
GroenTechniek Holland wordt omschreven als vakevenement voor professionals in de openbare ruimte. Om een idee te krijgen van wat dit inhoudt: er zijn grasmaaiers, houtversnipperaars, onkruidborstels, graafmachines, robotmaaiers, maar ook bedrijven in alarmverlichting, accugereedschap en kruiwagens. Veelal representeert het tentoongestelde de laatste (technische) ontwikkelingen in het vakgebied.

Autonome maaier

Stadspark
Voor bezoekers die niet werkzaam zijn in het vakgebied is in de eerste plaats de diversiteit en veelheid aan machines interessant. Ook geeft de beurs als geheel een inkijkje in welke aspecten zitten aan groenonderhoud en welk type bedrijven hieraan een bijdrage kunnen leveren. Een tot de verbeelding sprekend onderdeel op het terrein is het Pop Up stadspark. In dit concept kan bijvoorbeeld een braakliggend terrein in een stad of dorp worden omgeturnd tot (tijdelijk) stadspark. Dit wordt onder andere gedaan door monteerbare paden te gebruiken en bomen in bakken.

Robotmaaier in het Pop Up Stadspark

Wie GroenTechniek Holland nog wil bezoeken, kan vandaag nog naar de beurs aan de Spijkweg, van 10.00 tot 17.00 uur. Tickets zijn verkrijgbaar vanaf 17,50 op http://www.groentechniekholland.nl. Parkeren is gratis.

Klik hier voor alle foto's

Redactie BHZNet.nl

Fotoboeken:


nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek GroenTechniek Holland
Teakhouten meubelen
PolderTEAK
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
twitter facebook rss top