Pelletkachels advies en verkoop Pelletkachels Flevo
Innovatieve oplossingen voor huis en tuin Terrascompleet.nl
Fruit vers aan huis bezorgd Fruithandel Van Beek
0321-337030 Klusbedrijf Johan Bramer
Gicom Composting Systems Gicom Composting Systems

Extra bijstand voor ouders met laag inkomen

Dinsdag 19 september 2017
Extra bijstand voor ouders met laag inkomen
Foto: Redactie BHZNet.nl

BIDDINGHUIZEN - Dankzij een extra bijdrage van het Rijk speciaal voor gezinnen, kan de gemeente bijspringen bij ouders met een laag (besteedbaar) inkomen. De extra bijdrage is bedoeld voor uitgaven aan school-, culturele- en sportactiviteiten. De nieuwe regeling is onlangs van start gegaan.

Om ouders te informeren over de nieuwe regeling is de gemeente samen met de scholen een campagne gestart. Wethouder Van Bergen: "Met posters worden ouders met een laag inkomen opgeroepen om gebruik van de regeling en contact te zoeken met de gemeente. We kijken dan samen naar de financiële situatie. Juist deze eerste weken na de vakantie kosten vaak veel geld. Wij vinden het belangrijk dat iedereen mee kan doen. Daarom zijn we heel blij dat we nu nog iets meer kunnen vergoeden dan we al deden".

Tot 110 procent van de bijstandsnorm
De hulp is er voor alle ouders met een inkomen tot 110 procent van de geldende bijstandsnorm. Ouders met een inkomen hoger dan 110 procent van de bijstandsnorm, maar met een lager besteedbaar inkomen, kunnen onder bepaalde voorwaarden ook deelnemen aan deze regeling(en). In 2017 kunnen ouders van kinderen uit de doelgroep (naast de reguliere toegankelijkheidsbijdrage) een vergoeding krijgen voor kosten van binnen- en buitenschoolse activiteiten (schoolreisjes en –kampen) en de vrijwillige ouderbijdrage op school.

Verhoogd
In 2018 wordt de toegankelijkheidsbijdrage structureel verhoogd. Voor kinderen van 3 tot 12 jaar is er dan een extra bijdrage beschikbaar van 70 euro per jaar (van € 250 naar € 320). Voor kinderen van 12 tot 18 jaar geldt dan een extra bijdrage van € 100 euro (van € 325 naar € 425 per jaar). Het volledige overzicht is te vinden op www.dronten.nl, minimaregelingen.

Meer informatie
Meer informatie over de huidige regelingen is te vinden op www.dronten.nl, minimaregelingen. Of neem contact op met de gemeente via telefoonnummer 14 0321 en vraag naar de afdeling 'bijzondere regelingen'.

Bron: Gemeente Dronten

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Gemeenteberichten
Pelletkachels Flevo Pelletkachels Flevo
Pelletkachels advies en verkoop
Parksingel 23
8256 GE
Biddinghuizen
T 0321-333802
F 0321-331014
E info@pelletkachels-flevo.nl
W http://www.pelletkachels-flevo.nl
Pelletkachels Flevo
Pelletkachels Flevo
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
zoeken
BHZNet.nl weer
  • 20.1 °C
  • 2.0 mm
  • 25.4 °C
Weerstatistieken ->
BHZNet Tourmanager 2020
BHZNet Tourmanager 2020 BHZNet Tourmanager
gerelateerd nieuws
Agenda 3 dagen Meer agenda ->
Snackbar Twins Snackbar Twins Snackbar Twins
Toevoegen
in de bhznet.nl winkel Alle produkten ->
twitter facebook rss top