Fruit vers aan huis bezorgd Fruithandel Van Beek
Adm. Financiële Advisering Kafa
AH Jan Schuurhuis AH Jan Schuurhuis
Innovatieve oplossingen voor huis en tuin Terrascompleet.nl
Verkeersschool Kooij&Wallet Verkeersschool Kooij & Wallet

Van Tilburg leidt adviescommissie Fonds Leefbaarheid

Dinsdag 26 september 2017
Van Tilburg leidt adviescommissie Fonds Leefbaarheid
Foto: Fotostudio Wierd, met toestemming gebruikt

BIDDINGHUIZEN - De leden van de adviescommissie Fonds Leefbaarheid zijn vrijdag 22 september door gedeputeerde Ad Meijer officieel benoemd. In de commissie zitten onder andere Rolande Kempenaar en Henk Noome uit Biddinghuizen. Gert Jan van Tilburg wordt voorzitter van de commissie.

Deze adviescommissie gaat de aanvragen voor het Fonds Leefbaarheid beoordelen en zal dan een advies uitbrengen aan Gedeputeerde Staten over het mogelijk toekennen van subsidie uit het fonds. Het is nog tot eind oktober mogelijk om aanvragen voor het Fonds Leefbaarheid in te dienen.

Samenstelling
De commissie bestaat uit negen leden en één voorzitter. De leden zijn: Rolande Kempenaar, Fokke Hoekstra, Marlou Slootman, Peter de Vreede, Jan Swart, Henk Noome, Martine Kruider, Rinkje Tromp en Geert Horlings. De voorzitter is Gert Jan van Tilburg. De leden komen uit alle delen van Flevoland. Gedeputeerde Ad Meijer is zeer tevreden met de samenstelling van de commissie: "Er is nu een goede mix tussen mensen met praktische ervaring in het gebied en mensen die de aanvragen kunnen beoordelen op de financiële en inhoudelijke haalbaarheid. Ik ben ook benieuwd wat voor aanvragen de commissie straks mag beoordelen."

Fonds Leefbaarheid
Het fonds is bedoeld om projecten te ondersteunen, die er voor zorgen dat mensen elkaar ontmoeten en met elkaar samenwerken. Hiervoor is in 2018 en 2019 een bedrag van 1,5 miljoen euro beschikbaar. De minimale bijdrage uit het Fonds is 10 duizend euro, maximaal 500 duizend. Per jaar keert het fonds maximaal 750 duizend euro uit.

Bewoners, ondernemers en maatschappelijke organisaties, maar ook gemeenten en andere overheden die projecten hebben die aansluiten bij het doel van het Fonds kunnen een aanvraag voor subsidie indienen. Zij kunnen een maximale bijdrage krijgen van 75% van hun totale begroting. Aanvragen kunnen in september en oktober 2017 en in september-oktober 2018 worden ingediend.

Op de foto v.l.n.r.: Fokke Hoekstra, Marlou Slootman, Jan Swart, Henk Noome, Gert-Jan van Tilburg, Geert Horling, Martine Kruider, Rolande Kempenaar en Rinkje Tromp

Hulp
Mensen die hulp nodig hebben bij het indienen van hun aanvraag, kunnen, op kosten van de provincie, terecht bij de bureaus Subsidiegezocht.nl en Brands Fundraising & Consultancy. Projecten die zorgen voor verdringing op de arbeidsmarkt zullen niet in aanmerking komen voor een bijdrage. In januari besluiten GS welke projecten gehonoreerd worden.

Meer informatie vindt u op de website van de Provincie Flevoland

Redactie BHZNet.nl / Provincie Flevoland

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Fonds Leefbaarheid
Pelletkachels advies en verkoop
Pelletkachels Flevo
gerelateerd nieuws
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
zoeken
BHZNet.nl weer
  • 8.8 °C
  • 6.4 mm
  • 11.1 °C
Weerstatistieken ->
BHZNet Vueltamanager
BHZNet Vueltamanager BHZNet Vueltamanager
gerelateerd nieuws
Agenda 3 dagen Meer agenda ->
Snackbar Twins Snackbar Twins Snackbar Twins
Toevoegen
in de bhznet.nl winkel Alle produkten ->
twitter facebook rss top