Installatietechniek Schaap Installatietechniek Schaap
Kapsalon Beautiful Change Kapsalon Beautiful Change
AH Jan Schuurhuis AH Jan Schuurhuis
Tel. 0321-333169 Peter Evers
Fruit vers aan huis bezorgd Fruithandel Van Beek

Eddy Claus 1K Knock Out deelnemer Mud Masters

Zaterdag 23 september 2017
Eddy Claus 1K Knock Out deelnemer Mud Masters
Foto: Mud Masters (rechtenvrij)

BIDDINGHUIZEN - Biddinghuizenaar Eddy Claus is een van de 20 fitste mannen die mag deelnemen aan de 1K Knock Out van de Mud Masters Biddinghuizen. Dit is een nieuw onderdeel van het evenement dat dit weekend de 5-jarige jubileumeditie viert.

De 1K Knock Out is het extreme onderdeel waarbij de 20 fitste mannen en 20 fitste vrouwen tegen elkaar strijden op een kilometer lang hindernisparcours met obstakels. Ook moet een melkbus van 40 kilo over een schutting worden gegooid. De snelste man en de snelste vrouw winnen de wedstrijd en daarmee een eeuwige plaats in de virtuele Mud Masters wall of fame. De organisatie geeft aan: 'Een onderdeel niet halen = Knock Out.' Zo winnen alleen de besten van de besten.

Trainer Loopgroep Biddinghuizen
Eddy Claus is een van de trainers van Loopgroep Biddinghuizen. Hij doet niet alleen aan mee aan hardloopevenementen, maar ook 'obstacle runs' zoals Mud Masters in Biddinghuizen en Strong Man Run in Hellendoorn. Hij vindt het prachtig dat hij in zijn eigen omgeving aan zo'n uitdaging als de 1K Knock Out mag meedoen. 'Nu hoop ik maar dat ik niet al bij de eerste obstakel er uit lig.'

Competitie-element
Organisator André Skwortskow vertelde aan Omroep Flevoland dat de Mud Masters normaal geen wedstrijd is omdat het om teamwork gaat. Maar verschillende deelnemers wilden toch de strijd met elkaar aangaan en vroegen om een competitie-element bij Mud Masters. Zo is dit idee geboren.

Meer dorpsgenoten doen mee
Overigens nemen meer dorpsgenoten en hardlopers van Loopgroep Biddinghuizen deel aan de Mud Masters. Deze editie is voor jong en oud, want zondag is de Family Run waaraan ook een aantal kinderen uit Biddinghuizen meedoen.

Omroep Flevoland doet live verslag van de Mud Masters dat op zaterdag 23 en zondag 24 september plaatsvindt.

Redactie BHZNet.nl

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Loopgroep
Hoogeveen Multi Service
Hoogeveen Multi Service
Adverteerder in de rubriek Mud Masters
Adm. Financiële Advisering
Kafa
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
zoeken
BHZNet.nl weer
  • 12.0 °C
  • 2.8 mm
  • 10.6 °C
Weerstatistieken ->
gerelateerd nieuws
Agenda 3 dagen Meer agenda ->
Snackbar Twins Snackbar Twins Snackbar Twins
Toevoegen
in de bhznet.nl winkel Alle produkten ->
twitter facebook rss top